Unni til USA

Søndag reiser Unni Wilhelmsen til New Orleans for å starte innspillingen av sin tredje plate. Produsent blir Malcolm Burn, som har jobbet med en rekke artister i rockens elitedivisjon.

Unni kan ha skutt gullfuglen når hun nå har fått napp hos den allsidige amerikaneren. Burn har produsert artister som Patti Smith, Iggy Pop, Chris Whitley, Shawn Colvin og Neville Brothers, og har jobbet som tekniker, mikser og musiker på platene til bl.a. Bob Dylan, Daniel Lanois og Emmylou Harris.

Hjemmestudio

De neste sju ukene skal han overvåke innspillingen av Unnis nye plate i sitt studio i New Orleans, mens Unni og gitaristen Espen Jørgensen flytter inn i en sentrumsleilighet i storbyen. Verten holder bassist og trommeslager - ved siden av at han skal spille selv. Burn trakterer en rekke instrumenter.

Spellemann

Det er tre år siden Unni debuterte med «To Whom It May Concern», som fikk to Spellemannpriser. I 1997 fulgte hun opp med «Definitely Me». Kort tid etter fikk hun verdenskontrakt og reiste til New Orleans for å spille for all verdens PolyGram-sjefer. Men - i platebransjen skifter det fort. Fusjonen med Universal forsinket lanseringen, og foreløpig er platene bare ute i Tyskland, Østerrike og Sveits i tillegg til Norge.

Det er to år siden Unni ba Burn produsere den neste plata hennes, men prosjektet stoppet på kostnader og nye sjefer.

- Latterlig

- Når det tar ett år ekstra på grunn av en fusjon, blir jeg irritert. At noen sentrale personer i systemet skal koste meg enda et halvår, er helt latterlig. Men jeg har funnet en måte å bruke tida godt på, sier Unni, som har konsentrert seg om øving og spillejobber. De 12 låtene på den nye plata er valgt ut forlengst.

Unni Wilhelmsen