DEBATT

DEBATT: Ungdom og integrering

Unnskyld for at vi sviktet

En far som vitner sønnens død er lite opptatt av å høre andre snakke store ord og årsaksforklaringer på hvorfor akkurat hans sønn ble skutt og drept den dagen.

Subkulturer: Min påstand er at vi kanskje ikke har forstått et viktig element i tematikken, skriver Nasir Ahmed. Foto: Pressefoto, Arbeiderpartiet
Subkulturer: Min påstand er at vi kanskje ikke har forstått et viktig element i tematikken, skriver Nasir Ahmed. Foto: Pressefoto, Arbeiderpartiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Da jeg hilste på faren til den avdøde Halil Kara (21) som ble skutt og drept på Prinsdal på et minnesamvær, sa jeg «unnskyld for at vi som et samfunn har sviktet dere».

Jeg kjenner ikke familien personlig, men som en folkevalgt og først og fremst som en far selv som har erfaring med å miste en sønn, følte at det var riktig å utrykke meg ærlig om hva jeg følte, uten noe filter.

Drapet på Halil har engasjert mange på sosiale medier, flere har hatt behovet for å diskutere tiltak som kunne ha forhindret dette. Alt fra mer politi i gatene, mangel på idrettsanlegg, og ikke minst, foreldrenes aktive deltakelse i barnas liv.

Alle er gode forslag, men de begrunnes ut ifra deres eget engasjement i samfunnet.

Flere har også stemplet hendelsen som «gjengrelatert» vold – det er etter min mening en prematur konklusjon. Det er overhode ingen tvil om at bydel Søndre Nordstrand hvor hendelsen fant sted, har lenge vært preget av uroligheter i ungdomsmiljøet.

Men etter å ha vitnet til det sterke samholdet blant de 500 – 600 ungdommer som var tilstede på minnesamvær i bydelen i etterkant av drapet, har fått meg til å stille spørsmål om vi har forstått ungdommen i bydelen og deres hverdagslige utfordringer korrekt?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer