- Unnskyld, Oprah

Fransk luksusbutikk nektet tv-stjerna adgang.

(Dagbladet.no): Den amerikanske talkshow-dronninga Oprah Winfrey opplevde nylig å bli avvist i døra til den fasjonable Hermes-butikken i Paris.

Ifølge Winfreys talskvinne kjente ikke de butikkansatte igjen den svarte superkjendisen. De skal ha nektet henne adgang fordi butikken angivelig hadde hatt «problemer med nord-afrikanere» i lengre tid.


Oprah-leiren er overbevist om at hun ble utsatt for rasisme i den franske hovedstaden.

- Unnskyld

Nå legger Hermes-ledelsen seg langflat og ber Oprah Winfrey om unnskyldning for at hun ikke slapp inn.

- Hermes beklager at vi ikke var i stand til å ta imot Madame Oprah Winfrey og hennes følge, og gi dem all den oppmerksomhet og service som Hermes har pålagt seg å gi alle sine kunder verden over, skriver de i en skriftlig uttalelse.


Butikken nekter imidlertid at avvisningen skyldes rasisme. Oprah kom nemlig på et tidspunkt da den var stengt på grunn av et PR-arrangement, sier ledelsen.

Oprah skal ha kommet til Hermes-butikken klokka 18.45 om ettermiddagen. Vanlig stengetid er 18.30, men de rådyre forretningene i strøket er kjent for å åpne dørene med et smil for sine kjendiskunder. Men altså ikke for Oprah.

Forklaringen på dét er at det akkurat denne kvelden ble forberedt et privat PR-selskap i butikklokalene, står det i uttalelsen.

- Hermes vil uttrykke sin unnskyldning for enhver misforståelse disse omstendighetene kan ha forårsaket.

SLIPPER IKKE INN OVERALT: Oprah Winfrey.