DEBATT

Litteratur

Unnskyld, Sophie Elise!

Sannheten er at hun reddet julen min.

REDDET JULA: - Jeg fikk selvbiografien til Sophie Elise til jul, og ble fornærmet. Det er helt sant, og jeg er flau. Sannheten er at hun reddet julen min, skriver Kathrine Aspaas. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
REDDET JULA: - Jeg fikk selvbiografien til Sophie Elise til jul, og ble fornærmet. Det er helt sant, og jeg er flau. Sannheten er at hun reddet julen min, skriver Kathrine Aspaas. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg fikk selvbiografien til Sophie Elise til jul, og ble fornærmet. Det er helt sant, og jeg er flau. Sannheten er at hun reddet julen min.

Jeg, dømme Sophie Elise?Jeg, som gråt, var ulykkelig, og gjorde menneskene rundt meg ulykkelige på julaften?Jeg som hjelpeløst ramler ned i «julehullet», fordi jeg kjenner meg alene.Fordi jeg ikke klarer å la være å sammenligne meg med andre i julen.Fordi jeg er singel på åttende året, og akkurat så barnløs som jeg kommer til å være resten av livet.Det er ikke noen hemmelighet at julen er den tyngste høytiden for sånne som meg.

Så får jeg boken til Sophie Elise, og hun hjelper meg opp av det mørke hullet. Hun er så brutalt ærlig, så gjenkjennelig destruktiv, og så velsignet kontrastfylt at jeg sitter fascinert og takknemlig tilbake.

Jeg kjenner selvfølgelig på forferdelsen over den kroppsgalskapen som Sophie Elise representerer, med sine botox-lepper, pupper og rumpe, doble sett øyenvipper og you name it!

Jeg forstår også at hun er et forbilde, slik boktittelen fastslår.

Hun har en av de mest leste bloggene i Norge, med nær 60.000 lesere daglig. I 2015 ble hun kåret til Norges mektigste mediekvinne av nettstedet Medier24. Hun skriver om et liv med mobbing, selvskading og til tider ikke-eksisterende selvbilde. Det er botox og doble øyenvipper, samtidig som hun driver en profesjonell mediebedrift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer