Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Instagram-bråk:

Unnskyld til Awais Aslam, Kurer og ungdommen på Stovner

NIH og studentidrettslaget tar sterk avstand fra uttalelser om at det er «farlig» å spille kamp på Oslos østkant.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Meninger

Etter en fotballkamp mellom Norges idrettshøgskoles studentidrettslag og Kurer 26. april, ble det postet en usmakelig bildetekst på studentlagets profil på Instagram. Til Awais Aslam, Kurer og ungdommen på Stovner: Unnskyld!

NIH og studentidrettslaget tar sterk avstand fra uttalelser om at det er «farlig» å spille kamp på Oslos østkant. Det er provoserende og virker splittende i en by der vi trenger det motsatte. Vi har forståelse for at det ble reagert skarpt på innholdet i posten. Awais Aslam uttrykker en berettiget frustrasjon i Dagbladet 18. mai.

Også internt på NIH har det kommet reaksjoner. Lederen i fotballaget er i Dagbladets artikkel 18. mai tydelig på at posten ikke representerer de verdiene verken NIH eller høgskolens idrettslag står for. Tvert imot, vi arbeider for at idrett skal være inkluderende.

Som leder av studentidrettslaget og rektor på høyskolen, støtter vi fullt ut de uforbeholdne beklagelsene som er gitt fra fotballaget. Spillerne understreker at den holdningen som kom til uttrykk i posten, ikke på noen måte er representativ for miljøet på laget eller for høyskolen. Det er bra.

Samtidig ønsker vi å benytte denne beklagelige saken til å forsterke vårt arbeid for å være en åpen og inkluderende høyskole. Norges idrettshøgskole er en institusjon for hele landet, og for hele Oslo by. Mange av våre studenter skal etter NIH-utdannelsen arbeide som lærere, trenere, ledere og veiledere i ulike ungdomsmiljøer.

Idrett har et potensial for å bygge broer og skape felleskapsopplevelser på tvers av skillelinjer som ellers eksisterer i samfunnet. Det betinger en inkluderende praksis og gode rollemodeller.

6. juni arrangerer Norges idrettshøgskole en åpen dag (Velkommen inn!) med aktiviteter og populærforedrag for alle interesserte. Vi ønsker Stovner-ungdom og beboere fra hele byen hjertelig velkommen!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media