Unnskylder drittdusj

Dave Matthews Band tilbyr DNA-testing i et forsøk på å finne ut hva som skjedde da et drittras traff båtturister.

8. august i år fikk en gruppe båtturister i Chicago seg en alt annet enn hyggelig overraskelse: Idet de kjørte under en bro, regnet det 360 kilo kloakk ned i hodene deres.

Ifølge rapporter skal dritten ha kommet fra en turnébuss, der Kurt Nilsens favoritter Dave Matthews Band var passasjerer. Det skal ha vært sjåføren i bussen som bestemte seg for å tømme tanken på broa.

Nekter skyld

Dermed fikk bandet et søksmål på 500 000 kroner fra staten Illinois i fanget. Saken har gått som ild i tørt gress den siste tiden, sikkert også fordi bandet langt fra er noen kritikerfavoritt i Europa.

Sjåføren av bussen nekter imidlertid straffskyld. Nå velger også bandet å åpne munnen om hva som har skjedd:

- Vi har fullt og helt samarbeidet med politiet. Vi har gitt politiet opplysninger om bilskiltene til de fem ulike bussene vi kjørte, vi har gitt dem bilder, og tilbudt oss å gi politiet DNA-prøver for å forsøke å finne ut av skyldspørsmålet, skriver bandet i en kunngjøring på sin offisielle hjemmeside.

Lite medmenneskelig

Bandet tar altså ikke på seg skylden uten videre. De har valgt å stå ved sjåførens side, inntil det motsatte er bevist.

Samtidig viser de stor sympati for ofrene for drittdusjen.

- Hendelsen den søndagen er ekstremt viktig for oss. Den berører mange av kjerneprinsippene vi forsøker å leve opp til, ikke bare redelighet og miljøvennlighet, men også prinsipper om medmenneskelighet. Det som skjedde med passasjerne ombord på den båten var fryktelig, og våre hjerter er med dem, skriver bandet.

<B>BAND I TRØBBEL: Var det deres kloakk som ble droppet fra en bro i Chicago? Fra venstre: Dave Matthews, Carter Beauford, Boyd Tinsley, Stefan Lessard and Leroi Moore