Unntaksmessig veldig bra

Skive nummer fem fra Peter Bjorn and John.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Dersom man skal peke bakover i karrierene til Peter Morén, Björn Yttling eller John Eriksson for å kort beskrive deres femte skive som band, må man peke til Lykke Lis «Youth Pictures» fra i fjor, produsert av Yttling.

Parallellene går på helt konkrete ting (førstesingel «Nothing To Worry About» inneholder den samme kombinasjonen av knitrete kauking og klapping som Lis «Breaking It Up», for eksempel) så vel som mer bakomliggende konsepter som det stramme, kalde lydbildet med mye luft mellom tonene.

Et problem med denne nye vendingen i studio for PBJ, og da spesielt på de mange roligere låtene, er at evnen gitarist Morén har til å styrke ryggraden i materialet (som demonstrert på det fantastiske tittelsporet) svekkes når alt skal være så ryddig og rytmisk.

Og selv om unntakene skinner, er de nettopp unntak blant litt dårlige låter. Sunget av litt dårlige, og nå nakne, sangere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer