Hanne Kristin Rohde

- Unødig mye tortur og blod

Den tidligere politilederen mener det kan bli for mye unødvendig vold i krimlitteraturen.

KRIMFORFATTER: Hanne Kristin Rohde er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo, men sa opp jobben som leder for seksjon volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt for sju år siden - og er i dag krimforfatter. Foto: Lars Eivind Bones
KRIMFORFATTER: Hanne Kristin Rohde er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo, men sa opp jobben som leder for seksjon volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt for sju år siden - og er i dag krimforfatter. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hanne Kristin Rohde opp stillingen som sjef i Oslopolitiet i 2014 og gikk over til å holde foredrag og skrive bøker. Nå henter hun inspirasjon og opplevelser fra jobben, som blir til krimbøker.

Men hun ønsker ikke å male vold med en detaljert og blodrød pensel, og støtter derfor litteraturkritiker Cathrine Krøger i Dagbladet. Nylig gikk hun ut med kritikk av bøker og forfattere, som dyrker det bestialske.

- Blod motsatt av kvalitet

- Allerede under arbeidet med «Mørke hjerter» i 2014 bestemte jeg meg for at det ikke skulle være detaljerte blodsutgytelser i mine bøker. Jeg synes det er leit at vold og tortur skal få økt plass. For meg blir blodsutgytelser det motsatte av kvalitet. Jeg håper flere ser verdien av mindre vold i krimbøker, sier krimforfatteren til NTB.

Dermed er hun på lik linje med Dagbladets bokanmelder.

- Så sitter jeg kanskje i glasshus siden jeg skriver om drap til underholdning. Drap er jo ikke koselig, men plottene kan formidles med både spenning og kløkt, uten å vippe over i det spekulative, mener Rohde videre. Og mener hun ser hva det er som fører til en stadig drøyere krimlitteratur, skriver Kulturplot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer