Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Sammen» på TV 2

Unødvendig

I forsøk på å skape samhold foran TV-skjermen i coronakrisen, har TV 2 laget TikTok for voksne.

SAMHOLD: Med underholdningsprogrammet «Sammen» ønsker TV 2 å gi folk litt pusterom og hygge i en vanskelig tid. De første programmene ledes av Katrine Moholt og Anders Hoff. Video: TV 2 Vis mer

TV: TV har alltid vært et medium skapt for de store begivenheter; feiringer, ritualer, katastrofer og kriser. Katrine Moholt og Anders Hoff er hentet inn for at vi kan være sammen foran TV i denne krisen.

«Sammen»

3 1 6

Underholdning

19. mars
Beskrivelse:

Spesialbestilt underholdningsprogram i forbindelse med virusutbruddet. TV 2-profiler bytter på å lede programmet, som sendes mandag til torsdag.

Kanal:

TV 2

«Om «Sammen» er nødvendig pustehull eller fyller et behov er ganske usikkert.»
Se alle anmeldelser

De to programlederne møter oss fra et tomt utested på Youngstorget.

Med god avstand mellom stolene har de invitert kjendiser for å snakke om sin opplevelse av karantene, lockdown, hjemmeskole, brakkesyke og sosial distanse.

Thomas Numme stikker innom og har med sin kone via video. I tillegg dukker Jan Fredrik Karlsen opp i studio med optimistiske råd om hvordan man kan håndtere krisen (og dessverre færre analyser av coronavirusets konsekvenser for kulturlivet).

«Åsted Norge»-programleder Jens Christian Nørve og samboer Tommy Børresen er med fra USA, hvor de venter på at sin surrogatdatter skal bli født.

Dårlig oppløsning

Men mest av alt bærer dette preg av å være TikTok for voksne.

En rekke norske kjendiser bidrar med korte snutter som de har filmet selv, med dårlig oppløsning og i vertikalt format.

Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga har laget musikk sammen fra hver sitt hjem. Bjarte Hjelmeland synger Erik Bye fra Bergen. Truls Svendsen bidrar med en artig liten video med panfløytespill sammen med hunden. Susann Goksør Bjerkrheim danser i stua og Mads Hansen intervjuer uvitende «vanlige folk» over FaceTime.

Programlederne syr «TikTok»-sekvensene sammen med profesjonalitet og sjarm.

Spesielt Katrine Moholt er en proff som man merker har gjort dette i mange år. Ifølge TV 2 skal programlederrollen rullere, og andre TV 2-fjes kommer sikkert til å dukke opp.

Trøst..?

TV2 ønsker med «Sammen» å utnytte TV-mediets potensial til fellesskap, og de fleste av oss sitter nok veldig mye foran TV-en i disse dager. Nå skal vi altså hygge oss med at norske kjendiser, akkurat som oss, lider av brakkesyke.

«Sammen» er et beundringsverdig forsøk på å prøve og samle coronaredde nordmenn, men jeg er ikke helt sikker på om denne kunnskapen om norske kjendisers liv og råd gir så veldig mye trøst eller nødvendig veiledning.

Om man har behov for å bli inspirert og underholdt av kjendiser, er «Kompani Lauritzen» på TV 2 et mye bedre valg.

Om man ønsker virkelighetsflukt er det nok av underholdende programmer og serier på en overflod av strømmetjenester.

Om man ønsker opplevelsen av direkte konserter er Brakkesyke på Facebook, hvor norske artister opptrer fra stuene sine, en bedre musikkopplevelse.

STRENG: Erna Solberg forteller på «Lindmo» om hva som har gjort henne mest oppgitt i løpet av den siste uka. Video: NRK Vis mer

Kaos

For mer informasjon om corona samles det norske folk rundt «Debatten» på NRK. Og ønsker man å vite hvordan det norske folk (inkludert kjendiser) håndterer å være i corona-lockdown er det bare å åpne Facebook eller Instagram.

Om «Sammen» er nødvendig pustehull eller fyller et behov er derfor ganske usikkert. Er det en ting vi har nok av i disse coronatider er det underholdning.

Det mest «corona» med programmet er egentlig det totale og sjarmerende kaoset på slutten hvor programlederne ikke aner når programmet er over.

Litt som livet i coronaens tid, er det helt umulig å si noe om når coronatiltakene kommer til å være over, før de forhåpentligvis snart er det.

Hele Norges coronakart