- Unormalt mye sex

Er mange partnere unormalt? Sjekk ut Dagbladet.nos Alt om sex-sider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HER KAN DU LESE HELE FREDAGSBILAGET

(Dagbladet.no): Dagbladet.nos Alt om sex er en spørsmål- og svartjeneste der unge kan spørre hva de måtte ønske om blant annet prevensjon, seksualitet, graviditet, kroppen, kjønnsykdommer og abort.

Hver uke svarer ansatte ved Klinikk for seksuell opplysning (KSO) på et utvalg av spørsmålene. Du finner alle disse og en rekke andre spørsmål og svar på Dagbladet.no/altomsex. På samme side kan du også sende inn spørsmål.

Her er noen av ukas svar:

Sæd og utflod

Jeg lurer på et litt uvanlig spørsmål kanskje; Hvilken ph-verdi har sæd og utflod? Har hørt at det kan føre til sopputbrudd e.l. hos jenta. Hvorfor?

Svar:

Normalt varierer pH-verdien hos ei jente litt i løpet av en menssyklus og med alder. Før og etter fertilalder (dvs den perioden av livet en kan bli gravid) er pH rundt 6 (nøytral). I fertil alder er den rundt 4,5. Sædvæske har normalt en pH rundt 6. Forskyvninger i pH hos ei jente kan gi sopputbrudd. Utflod består normalt av flere typer bakterier og mikrober som skal være der for å beskytte mot blant annet sykdommer og soppinfeksjoner. Noen jenter har til og med soppsporer i sin normalflora uten at de har noen plager med det. Men en normalflora er avhengig av nivået på pH for å være intakt. En hver forsyvning opp eller ned på skalaen kan medføre oppblomstring av bakterier eller sopp. Mye kan spille inn og gi forskyvninger - det mest kjente er antibiotikakurer, men også stress, ny partner, nedsatt almenntilstand, hyppig sex uten våt nok skjede er tistander som kan virke inn på pHen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.