Unyansert krim

Kjendiskrim med samlivstrøbbel.

BOK: Det skrantende forholdet mellom Annika Bengtzon og samboeren Thomas preger «Prime Time», så mye at det av og til skygger for mordsaken. Og dette er vel en kriminalroman?

Maktkamp

13 personer er til stede når TV Plus spiller inn sin store satsing «Sommerslottet» på avsidesliggende Yxholm slott, der hovedpersonen Michelle Carlsson møter sin skaper. Hun er Sveriges største tv-idol, men samtidig så hatet og foraktet hennes dager uansett ville vært talte. Blant de 12 gjenlevende - og mistenkte - er også Annikas venninne Anne Snapphane (vel, vi er i Sverige) og to andre journalister fra Annikas avis Kvällspressen.

Der pågår det for øvrig en maktkamp mellom en driftig redaksjonssjef og en tafatt sjefredaktør, sistnevnte så tiltaksløs at han aldri ville fått en toppjobb i virkeligheten. Og når redaksjonssjefen vil ha Annikas hjelp til å undergrave denne sjefkarikaturens troverdighet ytterligere, går hun med på det.

Ikke troverdig

«Prime Time» er i hovedsak et forsøk på å beskrive den beinharde virkeligheten i kommersielt fjernsyn, hvor livet bare er verdt å leve hvis kamera peker din vei. Men Marklund lykkes bare delvis med det, mest fordi de suspekte tv-kjendisene ikke akkurat hopper ut av boksidene som levende mennesker. De er jevnt over drevet av misunnelse, hat og ondskap, alle som én, og det blir for unyansert til å være troverdig.