Unyansert krim

Kjendiskrim med samlivstrøbbel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det skrantende forholdet mellom Annika Bengtzon og samboeren Thomas preger «Prime Time», så mye at det av og til skygger for mordsaken. Og dette er vel en kriminalroman?

Maktkamp

13 personer er til stede når TV Plus spiller inn sin store satsing «Sommerslottet» på avsidesliggende Yxholm slott, der hovedpersonen Michelle Carlsson møter sin skaper. Hun er Sveriges største tv-idol, men samtidig så hatet og foraktet hennes dager uansett ville vært talte. Blant de 12 gjenlevende - og mistenkte - er også Annikas venninne Anne Snapphane (vel, vi er i Sverige) og to andre journalister fra Annikas avis Kvällspressen.

Der pågår det for øvrig en maktkamp mellom en driftig redaksjonssjef og en tafatt sjefredaktør, sistnevnte så tiltaksløs at han aldri ville fått en toppjobb i virkeligheten. Og når redaksjonssjefen vil ha Annikas hjelp til å undergrave denne sjefkarikaturens troverdighet ytterligere, går hun med på det.

Ikke troverdig

«Prime Time» er i hovedsak et forsøk på å beskrive den beinharde virkeligheten i kommersielt fjernsyn, hvor livet bare er verdt å leve hvis kamera peker din vei. Men Marklund lykkes bare delvis med det, mest fordi de suspekte tv-kjendisene ikke akkurat hopper ut av boksidene som levende mennesker. De er jevnt over drevet av misunnelse, hat og ondskap, alle som én, og det blir for unyansert til å være troverdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer