Unyansert om behandling av søvnløshet hos barn

Hardebergs syn er uvitenskapelig, samt familie- og barnefiendtlig.

MISVISENDE OM FERBERMETODEN: Et vesentlig poeng, som Hardeberg også unnlater å vise til, er at behandlingen er kortvarig, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / SCANPIX
MISVISENDE OM FERBERMETODEN: Et vesentlig poeng, som Hardeberg også unnlater å vise til, er at behandlingen er kortvarig, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I kronikken «Unaturlig å la babyer gråte» 28. februar går Kristine G. Hardeberg, firebarnsmor og ammehjelper, til frontalangrep på etablerte behandlingsformer mot søvnløshet hos barn. Det er særlig Ferbermetoden som får unngjelde.

Denne metoden innebærer ifølge henne en insensitiv og hjerterå ignorering av barnets gråt om natta, som resulterer i at stresshormonet kortisol skyller gjennom barnets hjerne og påfører hjerneskade. Barn som utsettes for Ferbermetoden lærer at det ikke får hjelp når det trengs, noe som leder til psykiske vansker seinere i livet, får vi vite. Selv de modifiserte versjonene av Ferbermetoden, hvor man jevnlig ser til barnet når det gråter om natta får stryk. Om barnet sees til hvert 10. minutt er det ikke godt nok, da ett minutt i en babys verden er som en evighet, skal vi tro Hardeberg. Hardeberg mener også det er unaturlig at barn fra seks måneders alder sover på eget rom.

Hardeberg må selvsagt respekteres for sine ideologiske standpunkt og for sin tilnærming til søvn hos barn. Imidlertid ser ikke Hardeberg ut til å ha samme respekt for dem som har en annen tilnærming. Hun framstiller veldokumenterte behandlingsmetoder som skadelige og påstår at foreldre gjør en stor feil om de lar barn fra seks måneders alder sove i eget rom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer