Unyansert om frokostblandingers rolle i kostholdet

Vi har i over ti år jobbet med å redusere sukker og salt i våre oppskrifter.

SUNT ELLER IKKE? Nestlé oppfordrer forbrukerne til å servere frokostblandinger som en del av et variert og balansert kosthold.
SUNT ELLER IKKE? Nestlé oppfordrer forbrukerne til å servere frokostblandinger som en del av et variert og balansert kosthold.Vis mer
Meninger

I Nestlé har vi som mål å lage praktiske og velsmakende frokostblandinger, med de beste ernæringsmessige egenskaper, for å gi folk en best mulig start på dagen.

27. november publiserte db.no en test av frokostblandinger for barn, gjennomført av Bramat.no. Dessverre gir artikkelen et unyansert bilde av hvilken rolle frokostblandinger kan ha i et sunt og balansert kosthold. Nestlé fikk heller ikke anledning til å kommentere saken, selv om våre produkter omtales.

Vi er stolte av å ha nådd en milepæl i år: Fullkorn er nå hovedingrediensen i alle våre frokostblandinger for barn og tenåringer, inkludert Nesquik og Lion. Studier viser at de som spiser frokostblandinger med fullkorn ofte har en sunnere kroppsvekt, høyere inntak av vitaminer, mineraler og fiber, og får i seg mindre sukker til frokost. Vi oppfordrer forbrukerne, inkludert mødre og fedre, til å servere frokostblandinger i henhold til porsjonsanbefalingene på pakken, som en del av et variert og balansert kosthold, sammen frukt, grovbrød og et glass juice - for å sikre en god start på dagen.

Nestlé tilbyr et bredt utvalg frokostblandinger, inkludert Cheerios og glutenfri Corn Flakes, for å gi familier valgmuligheter. Samtidig har vi i over ti år jobbet med å redusere sukker og salt i våre oppskrifter.

For eksempel har vi i Nesquik frokostblanding redusert sukkerinnholdet med 30 prosent siden 2005, og økt fullkorn- og fiberinnholdet med henholdsvis elleve og 32 prosent. Dette bidrar til at jeg kan sende mine barn av gårde til barnehagen og skolen med god samvittighet hver dag.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.