Unyansert om utslipp i Vatsfjorden

Miljøovervåkingen viser at det ikke er grunn til bekymring.

FØLGES TETT: - Miljødirektoratet har stilt strenge utslippskrav og har tett oppfølging av virksomheten, skriver Nåmdal. Foto: privat
FØLGES TETT: - Miljødirektoratet har stilt strenge utslippskrav og har tett oppfølging av virksomheten, skriver Nåmdal. Foto: privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har hatt flere artikler om utslipp fra AF Decom Offshore i Vatsfjorden. Miljødirektoratet har stilt strenge utslippskrav og har tett oppfølging av virksomheten. Miljøovervåkingen viser at det ikke er grunn til bekymring.

På norsk sokkel står det rundt 500 installasjoner. Vi mener Norge så langt som mulig bør ta hånd om dette når de skal hugges opp.

AF Decom har tillatelse til opphugging, med de utslipp det innebærer. Forurensningsloven sier at vi skal legge vekt på «forurensningsmessige ulemper ved tiltaket sammenholdt med de fordeler og ulemper som tiltaket for øvrig vil medføre.» Vi stiller miljøkravene vi mener er nødvendig for å motvirke at aktiviteten fører til skader eller ulemper, samtidig som vi tillater nødvendig industriell virksomhet.

Vi setter krav om årlige miljøundersøkelser. NIVA undersøkelser viser at miljøtilstanden i fjordområdet er meget god til moderat.

Medeier Jacob Hatteland i Raunes Fiskefarm har uttrykt mistillit til NIVAs målinger. Han engasjerte derfor NIFES til å kartlegge fjorden. Det er positivt med mer data om miljøtilstanden, men det er ikke store sprik i resultatene fra undersøkelsene til NIVA og NIFES.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer