Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Uønsket

TRONDHEIM (Dagbladet): Det kunstneriske personalet ved Trøndelag Teater vender teatersjef Ola B. Johannessen ryggen. Før helga ba han om tillit for å fortsette som sjef ut åremålsperioden, til høsten 2001. Bare to av skuespillerne valgte å støtte ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teatersjefen er også i åpen konflikt med teaterets styre, som har kritisert ham kraftig for pengebruken. I 1998 gikk teateret med en og en halv million kroner i underskudd. For enkelte poster - blant annet markedsføring - har teatersjefen sprengt rammene med flere hundre prosent.

- Oppsigelsen hans er tatt til etterretning. Vi ønsker å se oss om etter en ny person som kan lede teateret, sier skuespiller Hallbjørn Rønning - en av de ansattes representanter i teaterets styre - til Dagbladet.

Teatersjef Ola B. Johannessen ønsker å slutte allerede høsten 2000 - ett år før åremålet hans går ut. Seinere har han varslet skuespillerne om at han vurderer å fortsette likevel, hvis han har tillit. Men en slik tillitserklæring får han ikke:

- Han har ikke fått tillitsvotum blant det kunstneriske personalet. Han hadde bedt om en respons på det, i forhold til å vurdere en forlengelse av åremålet. Dette ble tatt opp på et møte torsdag i forrige uke. Det var et overveldende flertall mot ham, fortsetter Hallbjørn Rønning.

Rønning vil ikke bekrefte at det bare var to av de yngre skuespillerne som støttet teatersjefen, men flere andre kilder forteller dette til Dagbladet.

- Vanskelig

Vedtaket fra skuespillermøtet er lagt fram for teatersjef Ola B. Johannessen. Etter det Dagbladet kjenner til, er det også formidlet til styreformannen, Trondheims tidligere ordfører Marvin Wiseth.

- Det er en vanskelig, uoversiktlig situasjon, både for styret og teatersjefen, sier skuespiller Hallbjørn Rønning, som på Dagbladets oppfordring gir Ola B. Johannessen denne attesten:

- Jeg synes at det Ola har gjort i den perioden vi har vært igjennom, den pomp og prakt han har greid å prege åpningssesongene med, har vært gunstig for teateret.

- Fin nese

Styret ved Trøndelag Teater skal drøfte situasjonen på styremøte 22. mars. Styreformann Marvin Wiseth sier til Dagbladet at han ikke oppfatter det som har skjedd som dramatisk.

- Det handler om hans kunstneriske valg for framtida, sier Marvin Wiseth.

- Beklager du at han slutter før tida?

- Teatersjefen har stilt visse krav for å fortsette. De kravene kan vi ikke innfri. Det er å beklage, men slik er det.

- Er Johannessen en flink teatersjef?

- Jeg synes Ola har hatt en fin nese for repertoaret.

- Hvordan ser styret på hans bruk av penger?

- Styret har prøvd å stramme inn og understreket at det må bli bedre budsjettdisiplin. I samtaler med meg har teatersjefen sagt at han vil forholde seg til dette. Han har kunstnerisk frihet innenfor rammene styret fastsetter. Han kan ikke melde teateret ut av den økonomiske virkeligheten.

- Blir det vanskelig å finne en ny teatersjef?

- Det bruker vel ikke å være så mange søkere til slike jobber, men jeg har tro på at det skal gå an å finne en brukbar sjef til Trøndelag Teater, sier Marvin Wiseth.

  • Teatersjef Ola B. Johannessen nektet i går å svare på spørsmål fra Dagbladet om oppsigelsen hans og situasjonen ved Trøndelag Teater. Teatersjefen foretrekker å snakke med Adresseavisen.
MANGLER TILLIT: Teatersjef Ola B. Johannsessen får kjeft av styret, og mangler tillit blant de ansatte.