Uplugga og overtent

Voksent, pent og kaldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: «Best of»-plater i strykerbelagt, stearinlysblafrende og rødvinssmakssatt livetapning er en velkjent og ofte julesalgsaktuell produktsjanger innen platebransjeriet. Det skal liksom være så tilbakelent og levende, men ender like gjerne opp som konstruert og flatt. Om det er spilt inn på Oslo-klubb, på kulturhus i Utkant-Norge eller på et eksotisk sted på vei til Nordpolen har som regel lite å si for sluttresultatet.

Fin comebackbris

Det finnes både verre og bedre plater i denne litt tvilsomme nisjen enn akkurat denne – en akustisk karriereoppsummering i konsertformat fra CC Cowboys. Magnus Grønnebergs cowboyer har en fin comebackbris i ryggen og en relativt urokkelig posisjon som det femte viktigste bandet i 80-/90-tallsbølgen av toneangivende norsk-på-norsk-rock. De har sine identifiserbare og karismatiske karrierefaser, fra allsangvennlige russehits anno tidenes morgen («Harry» m.fl.) via Grønnebergs fine Grant Lee Buffalo-tilløp midt på 90-tallet (særlig «Hvit luft» og den stadig like flotte «Når du sover») til dagens knallsterke, Per Vestaby- og Jørn Christensen-forsterkede besetning – to årgangsmusikere som i sine mest inspirerte øyeblikk har spisskompetansen til å løfte Grønnebergs låter opp i karrieretoppende marsjhøyder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer