KOMMENTARER

Upolert fra lekegrinda

Podkasten er det nye humorlaboratoriet.

PODKASTDAMENE: Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne er Norges ledende humorpodkastere. I høst gjør tester de hvordan det går når de gjør forsøkslaben live. Foto: Både Og AS
PODKASTDAMENE: Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne er Norges ledende humorpodkastere. I høst gjør tester de hvordan det går når de gjør forsøkslaben live. Foto: Både Og AS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Utenlands har det vært et fenomen lenge, men nå er podkasten som humorarena i ferd med å befeste seg også her til lands. Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik har allerede rukket å skape 85 sendinger av sin «Tusvik & Tønne». Nå har de tatt innspillingen til Latter-scenen. En tirsdag i måneden denne høsten skal de teste podkasting med publikum til stede.

NÅR TEKNISKE KRAV og kostnadskrav er nær ikke-eksisterende kan også inntjeningskrav settes til et minimum. Podkasten er rask å produsere og rask å distribuere. Alt som trengs er en stemme og en opptaker. Geografiske begrensninger blir irrelevante. Christoffer Schjelderup og Thomas Anthun Nielsen skaper sin ukentlige «Tidig» i Bergen, men interesse, ikke bosted, avgjør hvem som hører den. Slik bygges publikumsbaser, samtidig som komikere får anledning til å spisse sin profil.

IKKE HAR podkasten sceneshowets ambisjoner heller. Uten dyre billetters publikumsforventning står komikeren enda litt friere enn på standupscenen. Uten redaktører over seg kan de herje mer enn i radiostudio. For kontrakten med publikum er enkel: Dette er et forum for spontanitet. Perfeksjon er ikke et mål. Den som lytter gjør det vel vitende om forutsetningene. Ingen venter det samme refleksjonsnivået som i et mer forberedt show. Dagsaktuelle hendelser kan kommenteres mer eller mindre mens de pågår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer