KOMMENTARER

Upolert fra lekegrinda

Podkasten er det nye humorlaboratoriet.

PODKASTDAMENE: Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne er Norges ledende humorpodkastere. I høst gjør tester de hvordan det går når de gjør forsøkslaben live. Foto: Både Og AS
PODKASTDAMENE: Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne er Norges ledende humorpodkastere. I høst gjør tester de hvordan det går når de gjør forsøkslaben live. Foto: Både Og AS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Utenlands har det vært et fenomen lenge, men nå er podkasten som humorarena i ferd med å befeste seg også her til lands. Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik har allerede rukket å skape 85 sendinger av sin «Tusvik & Tønne». Nå har de tatt innspillingen til Latter-scenen. En tirsdag i måneden denne høsten skal de teste podkasting med publikum til stede.

NÅR TEKNISKE KRAV og kostnadskrav er nær ikke-eksisterende kan også inntjeningskrav settes til et minimum. Podkasten er rask å produsere og rask å distribuere. Alt som trengs er en stemme og en opptaker. Geografiske begrensninger blir irrelevante. Christoffer Schjelderup og Thomas Anthun Nielsen skaper sin ukentlige «Tidig» i Bergen, men interesse, ikke bosted, avgjør hvem som hører den. Slik bygges publikumsbaser, samtidig som komikere får anledning til å spisse sin profil.

IKKE HAR podkasten sceneshowets ambisjoner heller. Uten dyre billetters publikumsforventning står komikeren enda litt friere enn på standupscenen. Uten redaktører over seg kan de herje mer enn i radiostudio. For kontrakten med publikum er enkel: Dette er et forum for spontanitet. Perfeksjon er ikke et mål. Den som lytter gjør det vel vitende om forutsetningene. Ingen venter det samme refleksjonsnivået som i et mer forberedt show. Dagsaktuelle hendelser kan kommenteres mer eller mindre mens de pågår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.