DEBATT

Uproblematisk at helvete brenner under barns føtter?

Det er ikke holdbart at barn fortsetter å få ødelagte sinn i religionsfrihetens navn.

TRENGER MER KUNNSKAP: Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) trenger kunnskap i hva som ligger i frihetsbegrepet til Barnekonvensjonen og Menneskerettighetene, skriver innsenderen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
TRENGER MER KUNNSKAP: Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) trenger kunnskap i hva som ligger i frihetsbegrepet til Barnekonvensjonen og Menneskerettighetene, skriver innsenderen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Vår barne- og familieminister, Kjell Ingolf Ropstad (KrF), er opplagt inhabil grunnet sitt kristne ståsted og trenger kunnskap i hva som ligger i frihetsbegrepet til Barnekonvensjonen og Menneskerettighetene. I et intervju i Dagbladet (27.04.) medga Ropstad at religionsfrihet gir trossamfunn rett til å forkynne helveteslæren til barn. Ropstad ga også trossamfunn rett til å forkynne at homofili er synd.

Barnekonvensjonen og Menneskerettighetene stadfester barns og menneskers rett til religionsfrihet. I lang tid har religiøse ledere brukt religionsfriheten som en slags hjemmel til å nærmest gjøre hva de vil i Guds navn.

Jeg har selv vokst opp med troen på at helvete brenner under mine føtter, i min oppvekst som pastorsønn. Mange barn vokser fortsatt opp med dette virkelighetsbildet og mange voksne kan slite med angst for resten av livet på grunn av helveteslæren de ble indoktrinert med som barn.

Voksne jeg har pratet med, som har vokst opp med helveteslæren, forteller i ettertid at de heller ønsket å bli skutt i hodet framfor å havne i helvete. Å bli drept er nemlig barnemat opp mot å havne i helvete, ettersom helvete innebærer å bli pint og torturert i en evighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer