Urban Connection

Akustisk triojazz på høyt energinivå fra årets jazz-spellemenn.

CD nummer to fra årets spellemannprisvinnere i jazzklassen kommer mindre enn ett år etter den første, og er resultat av førstepremien - gratis studiotid - ved Avignon Int. Jazz Contest i 2000.

Derav tittelen - «bare fransk» eller «bare venner», alt avhengig av promillenivå. Uansett viser musiseringen at Frode Nymo (altsaksofon), Steinar Raknes (kontrabass) og Håkon Mjåset Johansen (trommer) var både spillesugne og superskjerpet i Studio La Bussonne, for dette er akustisk triojazz der både egenvekten, presisjonen og temperaturen er høy.

Nymos saksofonuttrykk er i ferd med å bli eventyrlig digert. Han behersker et stilistisk spenn fra ladet bluesspill via bop til hylende freebag med suveren kontroll over tone, rytmikk og frasering. Også Raknes og Mjåset Johansen legger stadig nye dimensjoner til sitt spill, og ruver hver for seg i lydbildet, i tillegg til å gi Nymo alt han kan ønske seg av utfordringer og støtte. Raknes står også fram som en stadig mer spennende komponist, selv om det denne gangen er en demonisk valsete versjon av Jimi Hendrix' «Manic Depression» som blir selve klimakset på en CD som slår gnister nesten hele veien.