Urbane hillbillydrømmer

Fra rått og godt til svakt og slapt på Spellemann-vinnerne Ila Autos første album på norsk.

Ila Auto
Ila Auto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||ALBUM: Bluegrass er bluegrass, hvor man enn kommer fra på kloden. Ila Auto har sine forbilder i fjellene i Tennessee, men har på denne plata valgt å skrive norske tekster til egne komposisjoner.

Over elvaUten å miste farten i denne tut-og-kjør-musikksjangeren, skaper de et brukbart byalternativ til en del andre norske countryrockband, som har en tendens til å synge tekstene sine på en eller annen bygdedialekt.

Man kunne kanskje snakke om et mer urbant uttrykk, der bydeler og gater i Oslo stiger opp fra felegnikkingen, gitar- eller dobroløpene, mandolin, vaskebrett og særlig banjoen, som stadig klukker muntert bak vokalen.

«Grønland» sjangler hardtrockende gjennom ølbeltet som krysser Akerselva mellom «Teddy's og Grønlandsleiret», mens «Fagerborg» er hyllet inn i et mer romantisk og uoriginalt skjær.

«Alle dør, men ikke alle lever» er et fint refreng, holdt opp mot et «hult», effektivt lydbilde.

Best er bandet når vokalen er røff og hardkokt og både tekster og komp er lagt i et råskårent leie, som i åpningssporet med den herlige tittelen «Creedence på kassett», med linjer som «Jeg har brent av alle pengene på sprit og dynamitt/alle vet, alle sammen vet, at her omkring går alle rundt med samma hemmelighet».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer