DEBATT

Urealistisk, Storhaug

HRS overdriver sannsynlig antall innvandrere i Oslo.

KRITISK: Hege Storhaug og HRS (Human Rights Service) kritiserte lørdag SSB for manglende demografiske framskrivinger på bydelsnivå i Oslo.
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KRITISK: Hege Storhaug og HRS (Human Rights Service) kritiserte lørdag SSB for manglende demografiske framskrivinger på bydelsnivå i Oslo. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet lørdag kritiserer Hege Storhaug fra Human Rights Service at Statistisk sentralbyrå (SSB) ikke forteller hvordan andelen innvandrere i Oslos bydeler vil utvikle seg framover. Grunnen til at SSB ikke omtaler dette, er at vi ikke lager framskrivninger av befolkningen på delbydelnivå og heller ikke framskrivninger av innvandrerandel i Oslos bydeler. Slike tall ville blitt mer usikre enn det vi mener er forsvarlig.

Storhaug mener også at SSB underkommuniserer framskrevne tall for år 2100, der det ifølge høyalternativet vil være 14 millioner innbyggere i Norge, deriblant 4,3 millioner innvandrere og 1,9 millioner norskfødte personer med to innvandrerforeldre. Disse tallene ligger fritt tilgjengelige på våre nettsider, www.ssb.no. Der forklarer vi også hva som ligger til grunn for høyalternativet: Et økonomisk scenario der Norge fortsetter å være akkurat så mye rikere enn resten av verden som vi er i dag helt fram til 2100 (til tross for at petroleumsinntektene avtar) og der fattige land ikke tar innpå rike land økonomisk.

FØLG DAGBLADET MENINGER PÅ TWITTER OG FACEBOOK

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer