Uredd Ingeborg

Fra anonym lærer til medieyndling og nå programleder i NRK. Ingeborg Heldal tror hun kommer til å greie oppgaven.

- Jeg hadde nok ikke innlatt meg på et slikt prosjekt hvis jeg ikke trodde at jeg skulle takle det. Jeg har stor tro på at dette skal gå veldig bra, sier 26-åringen, som til daglig underviser på Uranienborg skole i Oslo.

- Hva tror du selv er grunnen til at NRK ønsker nettopp deg som programleder?

- De festet seg ved noen tv-opptredener jeg gjorde i fjor høst. De ønsket å teste meg ut for et sommerprogram, og det virker jo som om de ble fornøyde med resultatet.

At hun så uventet kom i fokus og ble gjenstand for så mye oppmerksomhet i fjor høst tilskriver hun rene tilfeldigheter.

- Vi var forberedt på at Bill Clinton kom til å hilse på noen av oss, og egentlig var det ikke så skummelt at det ble meg akkurat der og da. Det mest skremmende har vært oppstyret i etterkant, sier hun.

Telefonstyr

Bråberømmelsen førte blant annet til telefonstorm på kveldstid. Dette har roet seg.

- Det var mest hyggelige folk, journalister og menn som ville invitere meg på middag, eller folk som mente at vi var i slekt. En del raringer og fulle gutter på vorspiel. Jeg sluttet å oppgi mobilnummeret mitt på svareren, det er tross alt grenser for hvor tilgjengelig jeg orker å være.

All oppmerksomheten rundt hennes person synes hun er helt merkverdig.

- Jeg gjorde jo ingenting spesielt, jeg var jo bare der, sto liksom bare rett opp og ned.

Hun ville likevel ikke vært episoden og alt medieoppstyret i etterkant foruten.

- Det som skjedde det skjedde, og har vært en hyggelig erfaring. Nå har jeg en gang tatt valget og skrittet ut i det offentlige rom. Hadde jeg vært redd for oppmerksomhet, hadde jeg jo ikke gjort dette. Det eneste som bekymrer meg er at jeg skal forbli «Clinton-dama» til evig tid. Jeg vet jo at jeg står for mye mer enn den greia der.

Munnkurv

Redaksjonssjef i NRK Troms, Inger Gunn Sande, mener hun har den skjermsjarmen som skal til. Ingeborg vil ikke røpe noe av konseptet.

Og ungene på Uranienborg skole har lite å frykte, for frøken er tilbake etter sommeren.

NY ROLLE: - Jeg er redd for å bli forbundet med Clinton til evig tid, innrømmer Ingeborg Heldal.