DEBATT

Uredelig av Dagbladet

Dagbladet har skrevet flere saker de siste dagene om politikeres eierskap i aksjer. Det er vel og bra, men jeg forventer at sakene blir framstilt korrekt og etterrettelig.

BARE ET TASTETRYKK UNNA:  Dagbladets såkalte «avsløringer» har aldri vært lenger unna enn et tastetrykk på Stortingets hjemmeside, skriver Odd Omland fra Arbeiderpartiet, som ble omtalt i Dagbladets sak om aksjeposter på mandag. Faksimiler: Dagbladet 28.09.2015
BARE ET TASTETRYKK UNNA: Dagbladets såkalte «avsløringer» har aldri vært lenger unna enn et tastetrykk på Stortingets hjemmeside, skriver Odd Omland fra Arbeiderpartiet, som ble omtalt i Dagbladets sak om aksjeposter på mandag. Faksimiler: Dagbladet 28.09.2015 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg opplever nå å bli urettmessig mistenkeliggjort på tross av at jeg har fulgt Stortingets regler til punkt og prikke og praktisert full åpenhet rundt mine aksjer i Telenor.

Da Telenor ble privatisert i 2000, ble de såkalte folkeaksjene lagt ut for salg. I likhet med 53.000 andre småsparere kjøpte jeg slike folkeaksjer. Det første jeg gjorde da jeg ble innvalgt på Stortinget i 2013 var å føre dette opp i Stortingets register for verv og økonomiske interesser.

Da eierskapsmeldingen ble lagt fram, tok jeg saken opp med presidentskapet og spurte om jeg burde selge aksjene. Jeg fikk skriftlig beskjed om at saken var helt uproblematisk: «Dine aksjer i Telenor (for ca. 100 000 kr) er ikke å anse som en så særlig sterk personlig interesse at det kan være aktuelt å evt. avstå fra å delta i behandlingen av saken. (...) Under enhver omstendighet er din aksjepost kjent, da du har oppgitt dette til registeret», skriver spesialrådgiveren i konstitusjonell avdeling.

For ryddighets skyld orienterte jeg næringsfraksjonen om forholdet. Jeg har for øvrig ikke ansvar for Telenor eller eierskapspolitikken i fraksjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.