NY BOK: Artikkelforfatteren reagerer på Dagbladets anmeldelse av Geir Lippestads bok «Et større vi». Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
NY BOK: Artikkelforfatteren reagerer på Dagbladets anmeldelse av Geir Lippestads bok «Et større vi». Foto: Jørn H Moen / DagbladetVis mer

Uredelig bokanmeldelse

Aksel Braanen Sterri konstruerer feil mot en meningsmotstander.

Meninger

Det er en ærlig sak å ha ulike syn på verdier og samfunnsspørsmål. Det som imidlertid er uredelig, er å konstruere «feil» for å sverte noen som står for et annet verdisyn enn det du selv gjør.

Det er ingen hemmelighet at Aksel Braanen Sterri står langt fra Geir Lippestad når det gjelder verdi- og menneskesyn og jeg opplever at Sterri leter med lys og lykte etter feil i Lippestads nye bok «Et større vi» i Dagbladet 8. april.

Overskriften «Feil og floskler» indikerer at det her er snakk om graverende usannheter. Så viser det seg at den groveste «feilen» er noe Sterri selv har konstruert.

Han anklager Lippestad for å viderebringe «myten» om at 9 av 10 av de over 38 år som venter barn med Downs syndrom velger abort.

Ifølge Sterri er dette feil, fordi halvparten av dem som får tilbud om fosterdiagnostikk sier nei. Men hvis du per definisjon «venter barn med Downs syndrom», så har du fått det påvist gjennom fosterdiagnostikk. Dermed er tallene fra Medisinsk fødselsregister helt korrekte, og ingen «myte» som Lippestad viderebringer.

Leser man boken hans nøye, ser man også at han tar med presiseringen om fosterdiagnostikk når han peker på denne statistikken.

Vær gjerne flammende uenig, men vær redelig nok til ikke å beskylde meningsmotstandere for å fare med løgn når belegget ikke er bedre enn dette.