Anmeldelse: Motorpsycho - «The Tower»

Uregjerlig og briljant

Motorpsycho har startet et nytt kapitell.

ALLTID FORAN: Motorpsycho har holdt det gåendei snart 30 år, men inspirasjonen later ikke til å avta med årene. Foto: Geir Mogen
ALLTID FORAN: Motorpsycho har holdt det gåendei snart 30 år, men inspirasjonen later ikke til å avta med årene. Foto: Geir Mogen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er ingen overdrivelse å si at Bent Sæther og Hans Magnus Ryan har gjort norsk rock til det bedre de siste 28 årene. Først og fremst gjennom sitt virke i Motorpsycho, men også gjennom sine tallrike sideprosjekter. Nå er det derimot Motorpsycho det handler om igjen.

«The Tower» er bandets første med nykommer Tomas Järmyr bak trommesettet. Han har store sko å fylle, men det later til at han har tatt utfordringen på strak arm. Det spruter godt av spillet hans. Første del av dette albumet er viet grandios progrock, hvor «Bartok of the Universe» avstedkommer som en av de mest monumentale i denne runden.

Samtidig som Motorpsycho har klare ledetråder - det er mye King Crimson, Jethro Tull, Yes og Camel her, er det umulig å høre dem for noe annet enn Motorspycho. Så sterk er den akkumulerte signaturen de har opparbeidet seg gjennom tre tiår, hvor de har råket borti alt fra punk og indie, til vestkyst, shoegaze og prog.

Mesteparten kommer til overflaten i en eller annen form i løpet av dette dobbeltalbumet, som i stor grad virker å være en ganske intuitiv affære. Låtene utvikler seg i den retningen det faller seg naturlig og bandet følger på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer