DEBATT

Debatt: Finansdebatten

Urettferdig og feilslått angrep

Det er direkte ufint å beskylde KrF for å bruke skitne triks når vi peker på faktagrunnlag i møte med fordommer og misforståelser.

HAR SJEFENS STØTTE: KrF-leder Knut Aril Hareide (til høyre) mener det er feil av Dagbladet å stemple Hans Olav Syversen (KrF),  leder i Finanskomiteen, som populist.  Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
HAR SJEFENS STØTTE: KrF-leder Knut Aril Hareide (til høyre) mener det er feil av Dagbladet å stemple Hans Olav Syversen (KrF),  leder i Finanskomiteen, som populist.  Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dagbladets Geir Ramnefjell velger i en kommentar 6. desember å stemple Hans Olav Syversen som populist. Han gjengir en setning fra Hans Olav Syversens innlegg i finansdebatten som handler om bruk av kontantstøtten. Ramnefjell hevder at KrF har forlatt valgfrihetsargumentasjonen for kontantstøtten og nå bruker folkets ønske om den som argumentasjon.

Syversen sa dette: For Kristelig Folkeparti er ikke familien en produksjonsenhet. Familien er en grunnstein i samfunnet som ikke kan erstattes. Vår familiepolitikk bygger på tillit til foreldrene og deres valg for seg og sine. Derfor mener vi at valgfrihet er viktig og nødvendig. Vi styrker kontantstøtten, og vi øker bemanningen i barnehagene. I eliten er kanskje ikke kontantstøtten noen vinner, men befolkningen ser verdien av den. Om lag 60 prosent tar ut kontantstøtte i deler av perioden den gjelder for, og det er altså – og det tror jeg at jeg må minne om – når barnet er mellom ett og to år. Dessuten er nå nesten en fjerdedel av dem som tar ut støtten, menn.

Ramnefjell stempler Syversen som populist fordi han «mangler likevel fullstendig belegg for å si at folket ønsker kontantstøtte». Norsk Monitors store befolkningsundersøkelse 2015/16 viser at et flertall av dem som har en oppfatning om kontantstøtten, er for den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer