Urettferdig te

Fairtrade kritiserer Erling Borgens

dokumentar «En bitter smak av te» sendt på NRK i går.

«Ingen tror vel at all “rettferdig", evt. økologisk handel er helt etter reklamen. Likevel synes jeg at dette blir mer og mer vanlig, er bra. Det betyr at produsenter, importører og butikker vet at dette er noe forbrukerne ønsker. Så får de regne med at noen kikker dem i kortene. Men vennligst ikke tøm barnet ut med vaskevannet. 40 - 60 prosent av bistand til enkelte land går til administrasjon, smøring og kanskje ren korrupsjon. Det er ikke et godt argument for å stoppe bistand.

Zack

«Jeg mistenker at Borgen er litt vel langt ute å sykle når det gjelder denne tehandelen. Øst er øst, og ves er vest, og aldri skal de møtes. På et tidspunkt må vi faktisk akseptere at ja, det vil alltid finnes fattige bønder, og nei, vi vil aldri kunne gjøre dem til norske velstandsdeltagere. Å forsøke å sjokkere oss med dette er bare tåpelig.

Når det er sagt; jeg er glad vi har folk som Borgen, som tør å gjøre seg upopulær i mange kretser ved å banke en irriterende splint av sannhet inn i vår bedøvede grandiosatilværelse. Derfor; keep up the good work.

Nostra«Borgen begynner alltid i feil ende. Konklusjonen kommer først så dikter han opp bildedmateriale som støtter opp om konklusjonen. Hadde han nå enda startet med en hypotese og gått litt mer vitenskapelig til verks så kunne han muligens ha kalt seg journalist.

Dude«Journalistikk er ikke noen vitenskap. Greit at du er politisk uenig med mannen, men kritikken din holder ikke mål.

Teodor Åndsmobil