<strong>AVLYSER:</strong> Atle Antonsen og Bård Tufte Johansen ser seg nødt til å avlyse sin forestilling i Bergen. Foto: Linda Næsfeldt
AVLYSER: Atle Antonsen og Bård Tufte Johansen ser seg nødt til å avlyse sin forestilling i Bergen. Foto: Linda Næsfeldt Vis mer

Atle Antonsen og Bård Tufte avlyser:

- Urettferdig

Atle Antonsen og Bård Tufte Johansen så seg tvunget til avlyse sin forestilling i Bergen på grunn av de nye coronarestriksjonene.

Publisert

Denne helgen skulle egentlig Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen stått på Ole Bull Scene i Bergen med sin forestilling «12 gode råd». Nå har de sett seg tvunget til å avlyse etter at Bergen kommune forrige uke innførte strenge coronarestriksjoner hvor bare 50 publikummere kan være til stedet under kulturarrangementer.

- Vi har ikke noe annet valg. 50 personer er helt umulig på alle måter, også for scenehusene. Det er frustrerende og kjipt, for det funket absolutt bra da vi spilte der i helga som var, sier Atle Antonsen til Dagbladet.

Han sier at alle ansatte ved Ole Bull Scene har stått på for at smittevernreglene skal overholdes.

- Derfor føles det urettferdig for dem kontra andre steder som slipper billigere unna restriksjonene. Det forstår jeg meget godt. Det er jo bittert, sier Antonsen.

- Det er vondt

Han forteller at «12 gode råd» blir avlyst denne helgen og kanskje neste. Antonsen understreker at alle forstår at restriksjoner er nødvendig i denne tiden.

- Men det er vondt at slike dedikerte scenehus og steder, som gjør en forbilledlig knalljobb, får denne smellen gang på gang, sier han.

Hans makker Bård Tufte Johansen sier at han og Antonsen har ønsket å spille så lenge de som har investert i scener og utstyr går i pluss.

- Det gjør de ikke nå. Det virket jo trygt og ryddig med 200 i en stor sal, derfor føles det jo litt som om kultursektoren brukes som symbol for å signalisere at ting er alvorlig. Og det er det jo selvsagt også, så da bør støtten de får gjøre at bedriftene overlever, sier han.

- Atle og jeg klarer oss, men du verden som vi gleder oss til full sal med nyvaksinerte bergensere, fortsetter Tufte Johansen.

- Shit

Da det ble kjent at Bergen kommune skulle innføre nye coronarestriksjoner sendte Tufte Johansen en melding til teatersjefen ved Ole Bull Scene i Bergen.

FLERE SMITTET: Det siste døgnet er det registrert 42 nye smittede i Bergen. Totalt er det registrert 1090 nye smittede siden siden slutten av august, opplyser byrådsleder Valhammer under pressekonferansen. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Der sto det bare «shit», hva gjør vi nå? sier Sølvi Rolland, teatersjefen ved Ole Bull Scene til Dagbladet.

Hun forteller at de ikke fikk beskjed i forkant om at restriksjonene skulle iverksettes.

- Vi så det ikke komme, og vi føler dette er en beslutning de har tatt i panikk. Vi kunne blitt rådført. For oss, som et privat kulturhus, er dette helt katastrofe. Det som er synd er hvilke konsekvenser dette vil få for resten av høsten også, sier Rolland.

Torsdag hadde Rolland og andre kulturaktører et møte med kulturbyråden i Bergen kommune. Rolland forteller at kulturhusene ikke får kompensert for tapene de nye restriksjonene medfører.

Ikke råd

Kulturbyråd i Bergen Katrine Nødtvedt (MDG) bekrefter til Dagbladet at kommunen ikke har økonomi til å kunne gi flere krisepakker.

- Vi gjør ikke dette fordi vi har lyst til å være ekstra strenge, men fordi det er faglig anbefalt. Vi har bidratt så langt vi kan med lokale tiltakspakker, men per dags dato kan vi ikke komme med flere. Derfor har vi oppfordret regjeringen til å gi ut lokale krisepakker, sier Nødtvedt til Dagbladet.

Hun sier at byrådet har hatt jevnlig kontakt med kultursektoren i Bergen, men innrømmer at de burde prøvd å gi et varsko om restriksjonen.

- Det stemmer at vi ikke hadde kontakt med noen eksterne aktører i dagene som ledet opp til de nye restriksjonene. Det kunne vi gjort annerledes, sier Nødtvedt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer