Urframførelse av Ibsen-opera truet av vannlekkasje

- Teateret er blitt et katastrofeområde.

USIKKER PREMIERE: Ibsens ufullførte opera "Fjeldfuglen" har aldri før blitt satt opp. Nå trues urpremieren av vannskader på teateret. Foto: Tormod Lindgren/Grusomhetens teater
USIKKER PREMIERE: Ibsens ufullførte opera "Fjeldfuglen" har aldri før blitt satt opp. Nå trues urpremieren av vannskader på teateret. Foto: Tormod Lindgren/Grusomhetens teater Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Henriks Ibsens opera «Fjeldfuglen» ble skrevet for 150 år siden, men har aldri blitt fremført tidligere.

Etter planen skulle librettoen uroppføres på Grusomhetens teater i Oslo 18. april, men nå henger premieren i en tynn tråd, etter at hele teateret har blitt oversvømt.

- Du kan si vi var litt uheldige. De hadde brannøvelser i etasjen over oss parallelt med teaterprøvene. Da de satte i gang sprinkelanlegget der oppe, brast rørene, og vannet fosset ned over lysarmaturene, scenen, kostymene, ja alt, sier skuespiller Miguel Steinsland til Dagbladet.no.

Frykter soppangrepIfølge teatersjef og regissør Lars Øyno var sprinkelanlegget installert for bare noen måneder siden.

- De har nok slurvet i arbeidet. Resultatet er at teateret er blitt et katastrofeområde. Vi har 1,4 millioner kroner i budsjett, og mye står på spill, forteller Øyno.- Gudene veit hva som skjer nå. Akkurat nå holder de på å montere industritørkere. Vi må jo forsøke å se om vi klarer å få alt reparert til premieren, men det blir fort soppangrep og luftproblemer etter slike lekkasjer. Det er ikke ideelle omgivelser for en opera.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer