Urimelig og feilaktig om futsal

FUTSAL: I et oppslag i Dagbladet lørdag 9. desember, omkring futsal-EM, skriver Dagbladet følgende: «Før den siste kampen mot Italia var Norge allerede klare for VM, ettersom seks lag kvalifiserte seg. Men på spillermøtet foran Italia-kampen ble spillerne instruert av den norske ledelsen om å gi uttrykk om noe helt annet overfor media. At det bare var fem lag som ville kvalifisere seg til VM». Dette er en svært urimelig beskrivelse av virkeligheten. Under desemberkongressen i Det europeiske futsalforbundet (UEFS), som gikk parallellt med EM, ble det muntlig konfirmert at de seks beste lagene fra EM ville være kvalifisert til neste års VM i Argentina. Grunnet at regjerende europamester Hviterussland ikke fikk delta i EM, da de ikke fikk innvilget visum, ble det innledningsvis under EM-oppholdet og på kongressen et tema hvorvidt Hviterussland skulle få den sjette VM-plassen. Diskusjonene skapte usikkerhet om hvorvidt sjetteplassen ville medføre sikker VM-plass, og IFS besluttet på bakgrunn av dette at man ikke kunne gi ut sikker informasjon denne plassen. Dette ble formidlet til spillergruppen under EM.

SOM FRYKTET pågår diskusjonen om sjetteplassen nå internasjonalt i korrespondanse mellom ulike forbund og Det internasjonale futsalforbundet (AMF). IFS forutsetter at konfirmasjonen som ble gitt under kongressen følges, og at Italia er kvalifisert til VM med sjetteplassen i EM.Undertegnede forklarte det ovenstående for Dagbladets journalist før artikkelen ble trykket. For å få bekreftet at det var usikkerhet omkring sjetteplassen - som følge av visumnekten for Hviterussland - kunne en eksempelvis tatt kontakt med Italias forbund, eller de andre forbundene som var tilstede på kongressen. Det forundrer meg at journalisten ikke gjør dette når han i løpet av de neste timene har tenkt å stordistribuere «løgnbeskyldninger».

I ARTIKKELEN ble det også hevdet at Italias EM-landslag var et «klubblag». Dette er ikke en korrekt påstand. Landslagsuttaket er administrert av Federazione Italiana Futsal (FIF) som er medlem av Det europeiske futsalforbundet (UEFS).