Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Distortion:

- Urinen er vårt største problem

Musikkfestivalen Distortion i København har gjort nye tiltak under årets festival.

FULL FEST - OG URINTRØBBEL: Den danske musikk- og gatefestivalen Distortion sliter med at festivaldeltakere tisser i gatene. Nå gjøres det grep. Her er en jentegjeng i festhumør under årets festival. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
FULL FEST - OG URINTRØBBEL: Den danske musikk- og gatefestivalen Distortion sliter med at festivaldeltakere tisser i gatene. Nå gjøres det grep. Her er en jentegjeng i festhumør under årets festival. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra onsdag til søndag arrangeres den danske musikk- og gatefestivalen Distortion i København. Gatene fylles av nærmere 100 000 festglade mennesker, og artister spiller på forskjellige scener over hele byen.

Hvert år blir gatene tettpakket med folk, og flere beboere i de forskjellige bydelene hvor festivalen holdes har klaget på støy.

I bydelen Nørrebro samlet en større gruppe seg for å fortsette festen i en privat bakgård onsdag kveld. To av beboerne forteller til avisa Berlingske at da de forsøkte å be folk om å gå, ble de angrepet av en mann på festen.

image: - Urinen er vårt største problem

To festivalområder

Før årets festival har festivalsjefen Thomas Fleurquin fortalt den danske avisa at de har gjort tiltak for å dempe støyen. De har blant annet har delt opp festivalområdet i to deler.

- Det ene er et musikkområde, med den ville og klassiske Distortion-stemningen, og så har vi et område hvor det vil være roligere gatefester, med butikker, arrangementer og langbordsmiddager, sier han til Berlingske.

Han forteller at de har kuttet antall scener fra rundt 25 til 10-12.

Urin i gatene

Selv om de får mange klager på støyen, sier Fleurquin at det største problemet er folk som urinerer i gatene.

- Det aller største innsatsområdet, fra vår side, er toaletter. Det vil være flere toaletter i år, enn det kommunen krever. Jeg kan ikke forstå at noen kan tisse på ei oppgangsdør, sier han og fortsetter:

KLUBB: Om kveldene arrangeres det fester i forskjellige klubblokaler over hele København. Foto: Hell Gate Media / REX
KLUBB: Om kveldene arrangeres det fester i forskjellige klubblokaler over hele København. Foto: Hell Gate Media / REX Vis mer

- Dersom det noen gang skulle være aktuelt å avlyse festivalen, så vil det være på grunn av det.

Festivalen ble arrangert for første gang i 1998, og har blitt en av Europas største årlige samlinger.

Den er delt inn i tre deler: Fra onsdag samles folk til gatefester på dagtid i bydelene Vesterbro og Nørrebro. På kvelden er det forskjellige klubbarrangementer. Når helga kommer, samles alle på havna til selve festivalen, hvor det blir holdt konserter på flere scener.

UTEN EN TRÅD: Her står deltakerne klare i forkant av Roskildefestivalens berømte nakenløp. Dagbladets reporter kledde også av seg i solidaritet med deltakerne. Video: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!