Urkvinnen Eva

CANNES (Dagbladet): Den norske fotomodellen Inger Ebeltoft (26) har hovedrollen i en kanadisk film om urkvinnen Eva. Hun håper den aldri blir vist i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- For å være helt ærlig: av hensyn til familien min, særlig bestemor, så håper jeg filmen ikke vises i Norge. Men skjer det, så skjer det, og da må jeg stå for det jeg har gjort, sier Ebeltoft.

Det hun har gjort, er å legge seg ned splitter naken foran filmkamera, ikke alltid alene. Ifølge dem som har laget filmen, som heter «Eve», handler den om verdens første kvinne - breathtakingly beautiful - som en dag våkner opp i ei hule. Hun får raskt mistanke om at det finnes i hvert fall ett menneske til på jorda.

Godkjente bildene

Hvorfor denne urkvinnen har perfekt manikyr, frisyre, barberte armhuler og iblant har på seg bikini, iblant ikke, er problemstillinger filmen ikke dveler ved.

- Hvordan fikk du denne rollen?

- De fant meg gjennom modellbyrået mitt, jeg likte manuset, synes det er en vakker historie, og jeg fikk kontrakt på at jeg selv skulle få godkjenne nakenbildene, sier Ebeltoft etter å ha blitt fotografert, med bikini denne gangen, fra alle tenkelige vinkler på stranda i Cannes - der filmen selges på markedet.

Solgt til Japan

Mens vi snakker, så selges den til Japan, faktisk, men særlig stor fare for at «Eve» kommer på kino i Norge, er det ikke. Til Ebeltofts forsvar må nevnes at hun gjorde opptakene for snart tre år siden, på ei tid da jobboppdragene ikke sto i kø. Nå har hun imidlertid fått fart på modellkarrieren sin, både i New York og Milano.

- Ja, nå er det hundre prosent modelljobbing. Jeg har flyttet tilbake til New York igjen, klarte ikke å bo der etter 11. september, og jeg trives kjempegodt.

- Og så er du kjæreste med skuespilleren Joaquin Phoenix, har VG skrevet?

- Ingen kommentar. Det har ikke noe med jobben min å gjøre.

Ingen filmerfaring

Så tilbake til jobben igjen, da: Ebeltoft håper å spare opp såpass med penger at hun snart får råd til å ta timer i skuespill. Det rakk hun ikke før opptakene av «Eve», nemlig.

- Nei, jeg ble bare kastet rett ut i det. Men agenten min sier jeg kan egne meg som skuespiller. Problemet er at jeg har norsk aksent og stammer litt når jeg blir nervøs.

Akkurat det er ikke noen problem i «Eve», der det ikke ytres ett ord. Ebeltoft vandrer stort sett alene over jorda, rent konkret gjennom flere amerikanske stater og et par sydhavsøyer, på jakt etter en artsfrende - som til slutt stiger opp av vannet, på alle måter velfrisert han også.

URKVINNEN: Inger Ebeltoft spiller Eva, på jakt etter Adam, i en kanadisk kinofilm som selges på markedet i Cannes. Her hjelper hun til med salgsarbeidet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer