Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Uro» til filmfestivalen i Cannes

Med Ane Dahl Torp og Nicolai Cleve Broch i hovedrollene.

(Dagbladet.no): I dag ble det klart at Stefan Faldbakkens film «Uro» skal vises under årets filmfestival i Cannes.

Stefan Faldbakken (34) har tidligere blant annet produsert den Oscar-nominerte «Små och stora mirakel».

Unødvendig å si forsåvidt - «Uro»-regissøren er selvsagt glad for at filmen skal vises for et kresent publikum i Cannes.

- Det er helt utrolig. Ja, nesten uforståelig sier Faldbakken til Dagbladet.no.

Håndplukkede

I actiondramaet «Uro» spiller Nicolai Cleve Broch undercoverpolitimannen «Hans Petter» som møter Ane Dahl Torp i rollen som «Mette» i Oslos underverden.

De to karakterene kjenner hverandre fra før og «Mette» vet mer om den nå fremadstormende politimannen enn det han selv liker. Blant annet slo «Hans Petter» inn ansiktet på en lærer som tenåring og måtte flytte fra hjemstedet i Nord-Norge.

Faldbakken forteller at valget av skuespillere til de tøffe rollene ikke var tilfeldig.

HÅNDPLUKKET: Regissør Stefan Faldbakken har jobbet med Ane Dahl Torp tidligere, og forteller at mye av karakteren i den nye filmen er bygget opp rundt henne. Foto: Friland/Sandrew Metronome Norge
HÅNDPLUKKET: Regissør Stefan Faldbakken har jobbet med Ane Dahl Torp tidligere, og forteller at mye av karakteren i den nye filmen er bygget opp rundt henne. Foto: Friland/Sandrew Metronome Norge Vis mer

- Nicolai Cleve Broch og Ane Dahl Torp er håndplukkede til rollene. Ane har jeg jobbet med før. Hun har noe som ingen andre har, og mye av karakteren er bygget opp rundt henne, sier Faldbakken.

Et alternativ

Han håper «Uro», som har premiere til høsten, vil tilføre norsk film noe nytt og være et alternativ til de siste års feelgood-filmer.

- «Uro» er en rå historie, og jeg håper folk vil synes den er både gripende og utfordrende, sier Faldbakken, som har jobbet sammen med forfatter Harald Rosenløw Eeg om manuset.

Cannes-festivalen, som går av stabelen fra 17. - 28. mai åpner med å vise filmen om Da Vinci-koden.

<B>RÅTT:</B> «Uro» er et realistisk actiondrama og skal være et rått og gripende alternativ til feelgood-filmene.
<B>REGIDEBUTANTER:</B> Stefan Faldbakken til høyre og Joachim Trier og Erik Richter Strand kan glede seg over at filmen «Uro» nå skal vises under filmfestivalen i Cannes før den når norske kinolerreter til høsten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media