Uroen på innsida

Hva vil en framtidig kjæreste tro når jeg sier jeg har ADHD?

OVERAKTIV: Selv om jeg har slitt ut kroppen min fysisk, så sliter jeg fortsatt med den indre uroen som er det som definerer ADHD, skriver Yousef Bartho Assidiq. Han fikk diagnosen som treåring. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB Scanpix
OVERAKTIV: Selv om jeg har slitt ut kroppen min fysisk, så sliter jeg fortsatt med den indre uroen som er det som definerer ADHD, skriver Yousef Bartho Assidiq. Han fikk diagnosen som treåring. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har ADHD, det er en diagnose jeg er født med - og som jeg kommer til å bære med meg resten av livet. Det er ikke en sykdom, og det er ikke synd på meg.

Jeg fikk diagnosen da jeg var tre år, og da var jeg så heldig at jeg fikk prøve ut Ritalin. Som treåring hadde jeg knapt språk, fordi jeg ikke hadde tid til å fullføre ordene før jeg startet på et nytt. Jeg hadde elendig motorisk kontroll og brukte begge beina og begge armene.

Jeg hadde ikke tid til å sove, jeg hadde ikke tid til å spise og jeg hadde ikke tid til å gå på do. Jeg hadde ikke tid til å sitte stille og jeg hadde ikke tid til å leke. Hver gang jeg startet på noe, så hoppet jeg rett videre til noe nytt.

Da jeg leste kronikken «ADHD-Phelps» fikk jeg bare lyst til å gråte - ikke nok med at vi skal slåss mot oss selv, uroen vår og for å mestre hverdagen og takle diagnosen - vi skal måtte kjempe imot fagfolk som forsøker å relativisere hva som foregår på innsida av kroppen vår.

Jeg som har ADHD sliter ikke bare med hyperaktiviteten som er lett synlig på utsida, jeg sliter også med konsentrasjonsproblemer og en indre uro. Hver eneste kveld jogger jeg i én time, og jeg er helt utslitt når jeg kommer hjem. Men når jeg legger meg ned på sofaen for å hvile, så får jeg fortsatt ikke slappe av. Selv om jeg har slitt ut kroppen min fysisk, så sliter jeg fortsatt med den indre uroen som er det som definerer ADHD.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer