DEBATT

Forsvar:

Urovekkende abdikasjon fra forsvarsdebatten

Regjeringens gjentatte forsøk på å diskreditere sine politiske motstandere i forsvarsdebatten stedet for å møte dem med argumenter er urovekkende.

STRÅMENN: Regjeringens praksis med å debattere mot stråmenn i stedet for å ta den reelle debatten er også urovekkende, skrivr artikkelforfatter. Bildet er av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STRÅMENN: Regjeringens praksis med å debattere mot stråmenn i stedet for å ta den reelle debatten er også urovekkende, skrivr artikkelforfatter. Bildet er av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I et sideinnlegg i Dagbladet 26. juni avfeier Høyres utenriksminister Søreide og forsvarsminister Bakke-Jensen kritikken mot permanent tilstedeværelse av amerikanske soldater i Norge som påstander fra ytre venstre, som arbeider aktivt for å få Norge ut av NATO. Begge vet godt at denne kritikken er mye bredere fundert, og deles av svært mange av oss som er tilhengere av et sterkt og troverdig NATO.

Regjeringens gjentatte forsøk på å diskreditere sine politiske motstandere i forsvarsdebatten stedet for å møte dem med argumenter er urovekkende. Det er både et demokratisk problem og et tegn på at den egentlig ikke har tillit til egne planer for Forsvaret.

De aller færreste av oss som kritiserer Regjeringens politikk mener at alliert trening og øvelser i Norge ikke er av det gode. De aller færreste av oss tror at Norge kan forsvare seg alene. Regjeringens praksis med å debattere mot stråmenn i stedet for å ta den reelle debatten er også urovekkende.

At Regjeringen i urokkelig barnslig trass fortsetter å insistere på at det var fornuftig å legge ned Andøya til tross for at argumentene som ble lagt til grunn ikke holder mål, viser en urovekkende mangel på evne til å justere kursen, når det viser seg at forutsetningene som lå til grunn svikter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer