Anmeldelse: Hajk - «Drama»

Urovekkende lav hvilepuls

Hajk følger opp bejublet debut.

Urovekkende lav hvilepuls
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Drama»

Hajk

Pop

Plateselskap: Jansen Records

«Mindre flinkisfokus og strået mer strømlinjeformet.»
Se alle anmeldelser

ALBUM: Hajk ble tildelt mange velfortjente lovord etter debuten, «Hajk», som kom for knappe to år siden. Nå er det oppfølgertid.

Det er jo alltid en utfordring å skulle forsvare en bejublet plate. Nøkkelen for noen er mer av det samme, mens andre «friker ut» - eller av ulike årsaker - går i helt nye retninger.

Nå er det ikke nødvendigvis et komplett hamskifte som er tilfellet for Hajk, men det er tydelig at oslokvintetten har tatt noen grep siden sist.

I korte trekk er det mindre indie og mer elektronika. Mindre flinkisfokus og strået mer strømlinjeformet.

Det innebærer ikke nødvendigvis en forflatning av uttrykket. Mye av særpreget ligger fortsatt hos de to vokalistene, Preben Sælid Andersen og Sigrid Aase.

Men de som ble grepet av bandets mangefasetterte og klangfulle lydbilde, vil muligens føle seg noe avspist i møte med «Drama».

Nå er det heldigvis sånn at gjengen fortsatt skriver gode låter. «Keep Telling Myself» anført av Andersen har en munterhet som minner mye om franske Phoenix. Lette håndklapp og noen enkle synthakkorder fyller ut rundt hans nesten blyge og tilbakelente vokalframtoning.

Aase tar neste etappe. «Get it Right» er hakket mer «analog» enn sin forgjenger. Vokalarrangementene er mer utpenslet - det er både soul og vestkyst i refrenget her.

Så langt, så fint.

Deretter begynner hvilepulsen å bli litt urovekkende lav. «Breathe» starter også i det fåmælte, men breier seg etter hvert ut med blåsere og en Sigrid som viser at hun også har store kvaliteter som r&b-sanger.

Dessverre faller temperaturen i siste halvdel igjen. Problemet er åpenbart ikke at Hajk ikke kan skrive gode låter, de har bare timet serveringen litt dårlig. Rettene kommer i et ujevnt trav, noe som gjør at helhetsinntrykket ikke blir like overbevisende som enkeltlåtene skulle tilsi.

Med andre ord: Det er bare småjusteringer som skal til for at dette skal henge helt sammen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer