DEBATT

Innvandringspolitikk:

Urovekkende påstander fra Arbeiderpartiet

Jeg registrerer med uro på hvilket nivå Arbeiderpartiet nå velger å føre debatten. Masud Gharahkhani sier partiet «vil samle, ikke splitte», men gjør det motsatte.

HAR SKAPT DEBATT: En kronikk fra Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson Masud Gharahkhani har skapt debatt. I innlegget skriver han blant annet at «det vi driver med i dag er, brutalt sagt, å ta maten ut av munnen på barn i flyktningleirer for å fø på norske asyladvokater». Foto: Nina Hansen
HAR SKAPT DEBATT: En kronikk fra Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson Masud Gharahkhani har skapt debatt. I innlegget skriver han blant annet at «det vi driver med i dag er, brutalt sagt, å ta maten ut av munnen på barn i flyktningleirer for å fø på norske asyladvokater». Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson, Masud Gharahkhani, presenterer i Dagbladet 14. april en rekke misvisende og urovekkende påstander om flyktninger og norsk innvandringspolitikk.

Han hevder Flyktningkonvensjonen ikke omhandler «tilfeldig ofre for krig og konflikt». Men konvensjonen omhandler mennesker som har velbegrunnet frykt for forfølgelse. Og poenget er at dette er virkeligheten for svært mange i en krigssituasjon.

I 2017 fikk 99 prosent av syrerne som Utlendingsdirektoratet (UDI) vurderte innvilget flyktningstatus. Det er urovekkende om Norges største parti tar til orde for en langt strengere norsk vurdering.

Gharahkhani mener vi i innvandringspolitikken har gått fra «den ene mediedrevne krisen etter den andre. Menneskeskjebner har blitt avgjort ut fra dreieboken til et tilfeldig pr-byrå».

Den forverrede flyktningsituasjonen globalt, at vi i Norge fikk den tettere på oss i 2015 og den påfølgende norske asyldebatten kan ikke med rimelighet kalles mediedrevet.

Fakta er at antallet mennesker på flukt globalt har økt dramatisk i løpet av de siste årene – krisene har vært høyst reelle for dem som er rammet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer