Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

US Army lokker unge med leketøy

Invaderer lekebutikken.

(Dagbladet.no): Det amerikanske forsvaret har i flere år videreutviklet gratisspillet «America\'s Army», med det formål å nå ut til landets ungdom.

- Med dette spillet ønsker vi å utdanne unge amerikanere, og presentere dem for et realistisk og engasjerende bilde av dagens moderne militære, og hvilke muligheter det innebærer, sa initiativtakeren til spillet, oberstløytnant Casey Wardynski, til AP da spillet ble lansert i 2002.

Spillet er helt gratis og tilgjengelig for nedlasting på nett - et tilbud svært mange har benyttet seg av.

Som med mange andre spill går imidlertid nå «merkenavnet» videre utenfor spillet rammer, og inn i leketøysbutikkene, ifølge Gamespot.

Kunder som handler i amerikanske lekebutikker som Toys \'R\' Us kan dermed finne lekesoldater i hyllene - forøvrig ikke et nytt fenomen, men nå altså som et ledd i rekrutteringskampanjen til den amerikanske hæren.

Det er fire lekesoldater, hver basert på ekte amerikanske soldater som har utmerket seg i kamp i Irak og Afghanistan. Med hver lekesoldat følger et lite kort som oppsummerer den ekte soldatens meritter.

- Vil ungdommer spille dette spillet og rekruttere seg? Nei, det vil de ikke. Vi vet det. Men de vil motta informasjon, og det er svært viktig, uttalte oberstløytnant Wardynski om spillet.

Med leketøyene kan de dermed nå ut til et publikum som er enda yngre enn de som er i dataspillets målgruppe.

BASERT PÅ EKTE SOLDATER: Det amerikanske forsvaret har i lengre tid lokket ungdom til en militær karriere gjennom dataspillet «America\'s Army». Nå kommer leketøyet basert på spillet. Foto: JAZWARES
BASERT PÅ EKTE SOLDATER: Det amerikanske forsvaret har i lengre tid lokket ungdom til en militær karriere gjennom dataspillet «America\'s Army». Nå kommer leketøyet basert på spillet. Foto: JAZWARES Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling