USA får ikke nok av Viestad

Amerikanerne ble så begeistret for Andreas Viestads matprogrammer at de vil ha flere neste år. Og hvis NRK vil modernisere «Fjernsynskjøkkenet», har han ideen klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIESTAD i Vest-Agder (Dagbladet): På småbruket sitt utenfor Farsund har Dagbladets matskribent den siste uka gjort opptak til neste års episoder av «New Scandinavian Cooking», tv-serien som tre til fem millioner amerikanere har fulgt i sommer.

Førsteopplaget av boka med samme navn er utsolgt. Den norske utgaven, «Nord for Eden», står i salgshyllene her hjemme. Men det er ikke slik at Viestad eplekjekt mener at det nå er på tide at NRK gir ham en time i uka på skjermen. Han har bare svaret klart når Dagbladet spør om ikke eget program på statskanalen frister.

Identitet

- Jeg vil gjerne vekke «Fjernsynskjøkkenet» til live med et nytt innhold og ny form. Jeg ser for meg at jeg kan stille det viktige spørsmålet «hva skal vi ha til middag i dag?» samtidig som jeg utforsker matens betydning i en moderne verden.

- Du kan tenke deg å bli gastronomiens David Attenborough (BBCs legendariske naturprogramskaper, red.anm.)?

- Tja, jeg har mye mer til felles med ham enn med Jamie Oliver. Jeg er opptatt av historien bak en rett, hva den sier om hvordan vi har levd, og hvordan vi har utviklet oss. Det handler om identitet og hvordan vi håndterer utfordringer. Ta for eksempel krydder, som har ført til voldsomme forandringer gjennom historien, på godt og vondt. Jeg blir også mer og mer opptatt av kjemien i maten, hvordan den er satt sammen, og hva vitenskapen kan fortelle oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer