USA i ei kritisk tid

Interessant om skyld og forholdet mellom svarte og hvite og foreldre og barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Med noen få unntak har amerikanske Joyce Carol Oates (f. 1938), i tillegg til å arbeide som en høyt respektert akademiker, utgitt minst én roman i året siden slutten av 1960-åra. Ved siden av romanene, har hun dessuten funnet tid til å skrive både dramatikk, litteraturkritikk, noveller, barne- og ungdomsbøker og dikt.

Bare en minimal – og nyere – del av dette gigantiske forfatterskapet, som Pax fortjener ros for å ha introdusert her til lands, er oversatt til norsk. Nå foreligger imidlertid «Svart jente/hvit pike», Oates’ 2006-roman, i norsk oversettelse.

Dødsfall

På samme måte som i Christian Refsums underholdende debutroman av året, «Ingen vitner for vitnet», handler «Svart jente/hvit pike» om en voksen humanistprofessor som tenker tilbake på et dramatisk dødsfall som rammet egen ungdom. I likhet med Refsums hovedperson bestemmer den hvite historikeren Genna Meade seg for å skrive sin versjon av hva som skjedde den gangen for mange år siden, da hennes svarte romvenninne på college, Minette Swift, døde i en brann døgnet hun skulle fylle 19 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer