- USA kan lese Erna Solbergs epost

Edward Snowden deltok på Nordiske Mediedager. Han advarte mot amerikansk overvåkning, og sier ingen i Norge er trygge - i alle fall ikke statsministeren.

SNOWDEN I BERGEN: Den verdenskjente varsleren deltok på Nordiske Mediedager på videolenke fra sitt eksil i Russland. Foto: Steinar Suvatne
SNOWDEN I BERGEN: Den verdenskjente varsleren deltok på Nordiske Mediedager på videolenke fra sitt eksil i Russland. Foto: Steinar Suvatne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Den verdenskjente, og ettersøkte, varsleren Edward Snowden deltok på Nordiske Mediedager i Bergen fredag.

- Hello Edward Snowden, it's Ole Torp from Norway here

NRK-profilen leda møtet med Snowden, som selv deltok på videolenke fra sitt ufrivillige eksil i Russland. Den fredsprisnominerte varsleren er etterlyst for forræderi mot sitt hjemland USA og risikerer meget streng fengselsstraff dersom han noengang setter beina sine på amerikansk jord igjen.

Overvåker Erna - I would also like to say hello to anyone listening in to our conversation, fleipet Torp videre.

Han fikk ikke selv stille den tidligere NSA-mannen noen direkte spørsmål. All kommunikasjon gikk gjennom Runa A. Sandvik, som er knyttet til Freedom of the Press Foundation i USA, og selv har møtt Snowden.

Han ønsker ikke lengre å snakke direkte med journalister, men snakket åpent og ledig til de 600 menneskene i salen, via Sandviks spørsmål. 

- Når statsministeren i Norge sender en epost som går utenfor regjeringsapparatet, er den eposten, som alle eposter fra næringslivstopper og politiske aktivister for eksempel, kun ett søk unna fingrene til NSA-analytikerene, sa Snowden. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer