USA og Midtøsten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvilket spillerom har Obama?

Den talmudiske vismannen Hillel den eldre uttalte for to tusen år siden at "dersom jeg ikke er til for meg selv, hvem vil da være det? Og dersom jeg kun er til for meg selv, hva er jeg da?" Disse spørsmålene er like relevante i dag som for to tusen år siden.

Etter hvert som kamphandlingene på Gazastripen avsluttes for denne gang, er det ingen mangel på oppfatninger om hvordan Hamas bør isoleres, eller hvordan en løsning bør skapes ved at organisasjonen bringes inn i en diplomatisk prosess. Etter vår mening kan flere av regionens ofte beslektete problemstillinger ikke løses uten en ærlig og edruelig dialog.

Mens demonstranter i Norge og i deler av Europa tok til gatene for å fordømme Israels offensiv, er en viktig komponent for å forstå hendelsene i liten, eller bare i tendensiøs, grad blitt diskutert - nemlig Hamas’ motivasjon for å nekte å forlenge våpenhvilen og Israels’ motivasjon for å slå så hardt til mot Hamas. En analyse av disse forholdene kan gi bedre innsikt i de komplekse og foranderlige maktstrukturene i regionen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer