Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

USA på skattejakt

Først gjemte han verdier for én million dollar flere steder i USA. Så skrev han bok med tips om hvor folk kan finne skattene.

(Dagbladet.no): Gjennom boka «A Treasure\'s Trove» har Michael Stadther invitert hele USA på skattejakt. Ved å lese eventyrboka, finner leserne ledetråder til hvor forfatteren har gjemt tolv 18-karats gullmynter.

- Jeg har alltid ønsket å lage en skattejakt som kunne være morsom for hele familien, sier Stadther til Washington Post.

Juvelbelagte figurer

Gullmyntene er kanskje spennende nok i seg selv, men hver av dem kan byttes mot svært verdifulle juvelbelagte figurer som er basert åp figurer fra boka.

Hva sier du til en sommerfugl belagt med 332 blå safirer og 337 diamanter? Eller en kolibri med kropp laget av en sjelden perle, belagt med både diamanter, smaragder og rubiner?

Ikke så rart at eventyret og hjelpeboka «100 Puzzles, Clues, Maps, Tantalizing Tales and Stories of Real Treasure» har solgt nesten 100 000 eksemplarer.

Ikke atomfysikk

«A Treasure\'s Trove» lå på andreplass på lista over mest solgte bøker hos den store nettbokhandelen Amazon og debuterte på tredjeplass på lista over bestselgende paperbacks for barn hos New York Times.

JUVELENE: Dette er juvelene som blir delt ut i bytte mot gullmyntene. De har en samlet verdi på over én million dollar.
JUVELENE: Dette er juvelene som blir delt ut i bytte mot gullmyntene. De har en samlet verdi på over én million dollar. Vis mer

Så langt har ingen funnet noen av gullmyntene, men forfatteren lover at de er gjemt på steder som er lett tilgjengelig. Skattejegerne behøver verken grave eller flytte gjenstander, og ingen av myntene befinner seg i grotter, under vann eller på fjelltopper.

Stadther tror det bare er et tidsspørsmål før de første jegerne kan hente juveldyrene sine.

- Dette er ikke atomfysikk. Alt er rett foran deg, sier han til CNN.