USA-sjanse for Peer Gynt

TRONDHEIM: Den norske bluesartisten Peer Gynt får nå en unik sjanse til å nå ut med sin rotnorske fjellblues i USA.

I mars holder han fem konserter på verdens største biker-festival, sammen med blant andre legendariske Lynyrd Skynyrd. Dette er blitt mulig fordi han nylig inngikk en managementavtale med det amerikanske selskapet Henry Jordan & R.J. Ellis Management Inc.

- De hørte musikken min på Internett, og fant den så interessant at de tok kontakt, forteller Peer Gynt.

- Jeg jobber jevnt og trutt, og har gjort en del i utlandet før, men dette er en stor sjanse. Det kan legge et godt grunnlag for den videre karrieren.

Det forventes å komme rundt 250000 mennesker til konsertene han skal holde under biker-festivalen Daytona Bike Week.

Flere internasjonale plateselskap har også meldt sin interesse, blant annet for å vurdere en utgivelse av Peer Gynts allerede ferdiginnspilte cd.

Plata er produsert av Andy Johns og Michael Scott. Johns har jobbet med navn som Rod Stewart, Led Zeppelin, Jethro Tull og Rolling Stones - bl.a. som tekniker på legendariske «Exile On Main Street» - på 60- og 70-tallet.

- Jeg spiller tøff bluesrock med norske folketoner, for å gjøre det eksotisk, sier Peer Gynt - eller Per Taraldsen, som han egentlig heter.

Han skriver alle låter og tekster selv, og har utviklet en egen stilretning innen bluesen, kalt «Mountain blues».

Denne rotnorske fjellbluesen, og den uortodokse måten å spille gitar på, har sikret Peer Gynt en plass blant svært få artister i verden med egen sponsor-avtale med gitargiganten Fender.

Sist vi skrev om Peer Gynt, åpnet han maleriutstilling i Trondheim. Den vakte oppsikt fordi han hadde brukt ekte kokain i bildene.

- Jeg jobber fortsatt med billedkunst, men nå vil jeg helt klart satse mest på musikken, sier Peer Gynt.

<B>TIL USA:</B>Bluesartisten Per Gynt står foran en spennende satsing i USA med ny managementavtale, konsertoppdrag og cd-lansering.