KOMMENTARER

USA sjekker inn på Trumps «Paradise Hotel»

Med Donald Trump i førersetet ligger det an til tidenes skitneste valgkamp i amerikansk politikk.

VANT: Donald Trump vant republikanernes nominasjonskamp og blir partiets presidentkandidat. Foto: EPA/TANNEN MAURY
VANT: Donald Trump vant republikanernes nominasjonskamp og blir partiets presidentkandidat. Foto: EPA/TANNEN MAURY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Til tross for en uryddig sveis og små hender har Donald Trump klart å vippe hele 16 republikanske motkandidater av veien siden han i fjor sommer gjorde det klart at han vil bli partiets presidentkandidat. I går forsvant Texas-senator Ted Cruz ut av dansen etter et knusende nederlag i primærvalget i Indiana. I dag trekker også den siste utfordreren, Ohio-guvernør John Kasich, seg formelt. I realiteten har han vært uten sjanser til å vinne i flere uker.

Ingen - Trump inkludert - hadde for noen måneder siden trodd at han skulle klare å bli presidentkandidat. Alle eksperter og kommentatorer - undertegnede inkludert - trodde lenge at den kaotiske, impulsive og uforutsigbare valgkampen til Trump ville falle samme for lenge siden. Det har ikke skjedd.

Trump har i stedet surfet videre på en uforutsett voldsom bølge av sinne, hat, rasisme og frykt blant særlig lavere utdannete, hvite menn. I tillegg har han gjennom bøllete framferd, selvskryt, drøye uttalelser og skitne triks klart å kvitte seg med den ene konkurrenten etter den andre. Gang på gang har han blitt tatt i åpenlyse løgner og avslørt enorme kunnskapshull og mangel på politisk program. Tilhengerne har bare sluttet enda sterkere opp om ham. For dem er det etablissementet som har skylda i problemene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer