USA-suksessen fortsetter for Tommy Wirkola

Den norske TV-serien «Hellfjord» er solgt til USA.

SOLGT TIL USA: Tommy Wirkola (bildet), Zahid Ali og Stig Frode Henriksen er trioen bak TV-serien «Hellfjord», som nå er kjøpt av en amerikansk TV-kanal. Samtlige tre får være med på USA-leken. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SOLGT TIL USA: Tommy Wirkola (bildet), Zahid Ali og Stig Frode Henriksen er trioen bak TV-serien «Hellfjord», som nå er kjøpt av en amerikansk TV-kanal. Samtlige tre får være med på USA-leken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amerikanerne ser ikke ut til å få nok av den norske stjerneregissøren Tommy Wirkola.

TV-kanalen Showtime, som sender serier som «Homeland» og «Dexter», har nemlig kjøpt rettighetene til serien «Hellfjord» som ble sendt på NRK i fjor høst, skriver Comoyo Filter.

Ifølge Comoyo handler det i første omgang om en pilot - altså finansierer TV-kanalen én episode, før de eventuelt betaler for hele sesongen.

Wirkola, som er blant manusforfatterne bak den norske varianten av serien, skal være med videre når amerikanerne lager sin versjon - både som produsent og regissør.

Med på laget er også Will Ferrell og Adam McKay, da som utøvende produsenter skriver Comoyo. Mens Ferrell er kjent fra komedier som «Step Brothers» og «The Anchorman», er McKay skribenten bak disse filmene.

- Helt fantastisk Alta-mannen Wirkola er heller ikke eneste nordmann som nå har et amerikansk samarbeid foran seg.

«Hellfjord» ble skrevet av Zahid Ali og Stig Frode Henriksen, sammen med Wirkola, og det er disse tre som sammen skal skrive den amerikanske versjonen av TV-serien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer