SOLGT TIL USA: Tommy Wirkola (bildet), Zahid Ali og Stig Frode Henriksen er trioen bak TV-serien «Hellfjord», som nå er kjøpt av en amerikansk TV-kanal. Samtlige tre får være med på USA-leken. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SOLGT TIL USA: Tommy Wirkola (bildet), Zahid Ali og Stig Frode Henriksen er trioen bak TV-serien «Hellfjord», som nå er kjøpt av en amerikansk TV-kanal. Samtlige tre får være med på USA-leken. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

USA-suksessen fortsetter for Tommy Wirkola

Den norske TV-serien «Hellfjord» er solgt til USA.

(Dagbladet): Amerikanerne ser ikke ut til å få nok av den norske stjerneregissøren Tommy Wirkola.

TV-kanalen Showtime, som sender serier som «Homeland» og «Dexter», har nemlig kjøpt rettighetene til serien «Hellfjord» som ble sendt på NRK i fjor høst, skriver Comoyo Filter.

Ifølge Comoyo handler det i første omgang om en pilot - altså finansierer TV-kanalen én episode, før de eventuelt betaler for hele sesongen.

Wirkola, som er blant manusforfatterne bak den norske varianten av serien, skal være med videre når amerikanerne lager sin versjon - både som produsent og regissør.

Med på laget er også Will Ferrell og Adam McKay, da som utøvende produsenter skriver Comoyo. Mens Ferrell er kjent fra komedier som «Step Brothers» og «The Anchorman», er McKay skribenten bak disse filmene.

- Helt fantastisk Alta-mannen Wirkola er heller ikke eneste nordmann som nå har et amerikansk samarbeid foran seg.

«Hellfjord» ble skrevet av Zahid Ali og Stig Frode Henriksen, sammen med Wirkola, og det er disse tre som sammen skal skrive den amerikanske versjonen av TV-serien.

I ROLLENE: Stig Frode Henriksen, Ingrid Bolsø Berdal og Tomas Hanzon hadde alle roller i den norske versjonen av serien. Om de får roller i USA-varianten, er imidlertid ikke bestemt. 
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
I ROLLENE: Stig Frode Henriksen, Ingrid Bolsø Berdal og Tomas Hanzon hadde alle roller i den norske versjonen av serien. Om de får roller i USA-varianten, er imidlertid ikke bestemt. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

- Disse tankene hadde jeg ikke da jeg skrev serien. Det er helt fantastisk, sier Zahid Ali til Dagbladet, og fortsetter:

- Jeg hadde ikke så høye ambisjoner for denne serien her. Jeg hadde håpa på en ny sesong på NRK, som det ikke ser ut til at vi får. Det er jeg veldig skuffa over. Men dette er jo selvfølgelig enda kulere.

To sesonger «Hellfjord» handler om politimannen Salmander som blir tvunget til å fungere som lensmann i den noe mørke bygda Hellfjord i Nord-Norge, etter at han på brutalt vis tok livet av politihesten sin i full offentlighet 17. mai, mens han tjenestegjorde i Oslo.

Også produsentene Kjetil Omberg og Terje Strømstad fra Tappeluft, og den norske variantens «showrunner» Patrik Syversen, er med videre på «Hellfjord»-eventyret.

- Akkurat hvor i USA serien skal utspille seg ikke helt klart, men de må finne sin utmark. Om det blir en fiskeby eller hillbillyland, vet vi ikke ennå. Eller, vi vet en del - men kan ikke si så mye, sier Omberg til Comoyo Filter.

Ifølge Omberg kan det dreie seg om minst to sesonger av den norske serien på amerikansk tv.

Da serien ble sendt på NRK i fjor høst, var det Zahid Ali, Stig Frode Henriksen og Ingrid Bolsø Berdal som hadde de mest bærende rollene. Om noen av de norske skuespillerne blir å se på TV i USA, er midlertid uvisst.

POLITIMANN OG JOURNALIST: Manusforfatter Zahid Ali spiller også hovedrollen i Hellfjord, som politimannen Salmander. Ingrid Bolsø Berdal spiller den nysgjerrige journalisten Johanne. Foto: NRK
POLITIMANN OG JOURNALIST: Manusforfatter Zahid Ali spiller også hovedrollen i Hellfjord, som politimannen Salmander. Ingrid Bolsø Berdal spiller den nysgjerrige journalisten Johanne. Foto: NRK Vis mer

 - Jeg håper vi får være med, at vi får noen roller selv. Bortsett fra det, vet jeg ikke noe mer, sier Zahid Ali.

- Gode kritikker Ali sier til Dagbladet at mottakelsen av «Hellfjord» i utlandet har vært kjempegod:
  - Vi hadde serien på en visning i Skottland, der vi fikk veldig gode kritikker. Vi hadde også en visning i Texas hvor vi fikk veldig god tilbakemelding. Etter de visningene har det vært mange som har meldt interesse for serien, noen har hatt lyst å distribuere den, og andre har vært interessert i å lage en remake.

Dette er ikke første gang Wirkola samarbeider med duoen Ferrell og McKay.

Nordmannens forrige USA-eventyr, filmen «Hansel & Gretel», var også et samarbeid mellom de tre.
 

MED: Skuespiller og moromann Will Ferrell er med på laget, da som utøvende produsent, for å kaste amerikansk stjernestøv over produksjonen. Foto: AFP / NTB scanpix
MED: Skuespiller og moromann Will Ferrell er med på laget, da som utøvende produsent, for å kaste amerikansk stjernestøv over produksjonen. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer