USA trenger hjelp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Syreren Abdul vet hva det kan bety å være på feil sted til feil tid. Høsten 2000, da han var 19 år, forlot han Syria for å finne arbeid i Afghanistan. Han jobbet i en dagligvareforretning i Kabul da USA ledet invasjonen av Afghanistan ett år seinere. Da Abdul hørte at den beryktete Nordalliansen jaktet på og drepte arabere, prøvde han å flykte til Pakistan. På grensen ble han pågrepet av pakistanske soldater som kalte ham en terrorist og overleverte ham, antakeligvis for flere tusen dollar i dusør, til amerikanerne.

Slik havnet Abdul på Guantánamo, der han nå har tilbrakt de siste syv år. Allerede for flere år siden fastslo amerikanske myndigheter at det ikke var noe grunnlag for å holde ham fengslet. Men det er umulig for Abdul å returnere til Syria. Bare det faktum at han har vært mistenkt for terrorisme, selv om det aldri fantes et fnugg av bevis mot ham, er nesten en garanti for tortur og kanskje død i hendene på syrisk etterretning. Det vet amerikanerne. Derfor sitter Abdul fortsatt på Guantánamo, under nøyaktig de samme horrible forholdene som alle andre der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer