USA vil hindre musikk-monopol

Setter Ticketmaster-fusjonen under lupen.

I STALLEN: U2, her representert ved Bono, er et av bandene Live Nation har en såkalt 360-avtale med, det vil si at de får inntekter fra alle artistenes aktiviteter. Nå vil Live Nation fusjonere med billettgiganten Ticketmaster. Foto: SCANPIX /REUTERS/Molly Riley
I STALLEN: U2, her representert ved Bono, er et av bandene Live Nation har en såkalt 360-avtale med, det vil si at de får inntekter fra alle artistenes aktiviteter. Nå vil Live Nation fusjonere med billettgiganten Ticketmaster. Foto: SCANPIX /REUTERS/Molly Riley Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går ble det kjent at den planlagte fusjonen mellom Ticketmaster og Live Nation var godkjent av styrene til begge gigantselskapene.

Dermed var verdens ledende billettdistributør og verdens største konsertpromotør ett stort skritt nærmere sammenslåing.

Men det kan ta månedsvis før de får vite om fusjonen blir en realitet. Både politikere og bransjefolk har kritisert fusjonen i sterke ordelag, og hevdet at vi står overfor en monopolsituasjon i musikkbransjen. Bruce Springsteen er blant de argeste motstanderne av sammenslåingen.

Nå lover det amerikanske justisdepartementet å saumfare fusjonsplanene, for å undersøke om de strider mot konkurranselovgiviningen.

Departementets talsperson Gina Talamona sa i dag at de er svært opptatt av å håndheve konkurranselovene, og derfor vil undersøke avtalen svært nøye. Det melder blant andre nyhetsbyrået AP.

Departementets undersøkelser kan ta månedsvis, ifølge AP.

Det fusjonerte selskapet skal etter planen få navnet Live Nation Entertainment, og vil få kontrollen over svært mange ledd av musikkbransjen. De to selskapene driver i dag blant annet med billettsalg, konsertpromotering, artistmanagement og platesalg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer