USA vs. Europa

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PROFESSOR FINN

Fuglestad skriver i Dagbladet 28.6. at det endelig har gått opp for ham hva kvalitetsreformen i høyere utdanning egentlig dreier seg om, nemlig å «erstatte det tradisjonelle norske systemet med det tilsvarende engelsk-amerikanske», men at vi (les: politikerne) verken har turt å si det rett ut eller våger å «stå løpet helt ut».

Min anbefaling er at Fuglestad bruker litt mer tid på å forsøke å forstå hva kvalitetsreformen dreier seg om. De endringene som nå gjennomføres i høyere utdanning i Norge, blant annet gjennom innføring av et nytt grads- og karaktersystem, er nemlig ikke et særnorsk påfunn for å kopiere England og USA. De er ledd i en bred europeisk prosess, der 40 land nå deltar, for å skape et europeisk rom for høyere utdanning. Hensikten er blant annet å bedre kvaliteten i høyere utdanning i Europa, og å lette student- og forskermobiliteten mellom landene i Europa.

Om det også kan lette mobiliteten mellom Europa, USA og andre verdensdeler, er det bare en fordel. Jeg er overbevist om at Norge har mye å vinne på å delta i slik utveksling og internasjonalt samarbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer