Usalig smørje

«Immortals» kommer knapt til å leve evig.

DEFINERT FATTIGGUTT: Henry Cavill får rikelig anledning til å flashe fordelene som trolig sikret ham hovedrollen i «Immortals».
DEFINERT FATTIGGUTT: Henry Cavill får rikelig anledning til å flashe fordelene som trolig sikret ham hovedrollen i «Immortals». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Jeg er visst kommet på en feil klode. Her er så underlig. Hvert skur er bygget på kanten av en klippevegg, hvert landskap er malt av Odd Nerdrum og hvert interiør ser ut som en overdesignet hotellobby.

Så skjønner jeg det. Dette er antikkens Hellas, gjendiktet i fantasien til produsentene av «300» og regissør Tarsem Singh. De som kjenner herrenes tidligere verker, vet at fantasien ikke vil være komplett før både folk og fe og fancy tronsaler er oversprøytet av blod. I løpet av to ulidelig lange timer får de da også den nødvendige behandlingen.

Godt definert Blodbadet begynner idet kong Hyperion (Mickey Rourke, full av campy sadisme) får det innfall å legge menneskeheten under seg. Den eneste som kan hindre kongen i dette er av uante årsaker den fattige, men kroppslig godt definerte Thesevs (Henry Cavill), og orakelet Fedra (Freida Pinto). Og om du mistenker at de to estetisk sett plettfrie eksemplarene av menneskearten på veien kommer til å ende opp i samme seng, så er du ikke helt på villspor.

I labyrinten I de greske mytene som anes som et svakt ekko gjennom «Immortals», var Thesevs helten som drepte uhyret Minotauros, som var halvt okse og halvt menneske og holdt til i labyrinten på Kreta. Han fikk hjelp av kongens datter Ariadne og hennes røde nøste for å finne veien ut igjen av labyrinten. Thesevs forlot Ariadne, men giftet seg etter hvert med hennes lillesøster Fedra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer